AMD

Lisa Su šéfuje AMD už 5 let. Firmu zachránila před krachem a teď silně zatápí konkurenci

Je to 5 let, kdy se do vedení AMD dostala Lisa Su. Firmu přebírala v roce 2014 ve stavu, kdy mělo AMD velké dluhy, zastaralé produkty a nepříliš slibné vyhlídky do budoucna. Po třech letech ve funkci však AMD pod vedením Lisy Su uvedlo první generaci procesorů Ryzen, čímž opět dokázalo konkurovat dominantnímu Intelu. 

Také grafická divize začala produkovat daleko více konkurenceschopné produkty. Tam má samozřejmě zásluhy i Raja Koduri, který grafickou divizi vede. Úspěchu ale bezesporu pomohla reorganizace grafické divize, kterou Lisa Su provedla krátce po svém nástupu. Raja Koduri se poté stal viceprezidentem a hlavním architektem nové divize Radeon Technologies. 

Nyní se nachází AMD na svém vrcholu za posledních 10 let a vše nasvědčuje tomu, že úsilí Lisy Su neutuchá. AMD nyní v oblasti procesorů předběhlo konkurenční Intel jak v počtu jader, IPC, tak i výrobním procesem.

Grafická divize už sice není pod vedením Raji Koduriho, který přešel k Intelu, avšak nová architektura RDNA dokázala zaskočit i Nvidii s modelem Radeon RX 5700 XT, který se nyní pyšní titulem nejprodávanější grafické karty. AMD má tedy po letech „chaosu“ stabilní vedení, jasnou vizi a konečně i dost peněz na vývoj nových technologií.

Diskuze (172) Další článek: Moontopia se představuje: Prohlédněte si nový návrh kolonie na Měsíci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,