Liquid Audio za první kvartál roku 2000

Společnost Liquid audio shrnuje svoji dosavadní činnost v prvním čtvrtletí letošního roku, která určitě stojí za povšimnutí.
O Liquid Audio se již napsalo mnoho článků, ale tento je zajímavý především tím, že shrnuje ekonomickou a další situaci této společnosti za svoji činnost v roce 2000. Nedávno Liquid Audio vydal oficiální zprávu zahrnující veškeré tyto informace. Za dosti krátkou dobu se této společnosti podařilo prorazit na internetový trh především se svým vlastním softwarem a audio-digitálním formátem, který podporuje SDMI. Obě tyto věci začala používat celá řada prodejců digitální hudby na Internetu, čímž si Liquid Audio získal obrovskou popularitu. V roce 2000 také Liquid Audio začal strategický plán s nově získanými partnery na rozvoj prodeje digitální hudby. Mezi nové partnerské společnosti LA především patří: AOL, Microsoft, Sony, BMG Entertainment a IBM. Jak sami vidíte, jde o giganty svého druhu na světě.

Ekonomická stránka Liquid Audio je také velice solidní. Kompletní příjem z internetových aktivit LA za první kvartál roku 2000 činil 3 milióny dolarů. Pro srovnání poslední čtvrtletí roku 1999 byl příjem pouhých 1,3 miliónů dolarů.

Společnost Liquid Audio si doposud vybudovala velice solidní distribuční sít nahrávek právě v tomto formátu. V číslech to činí: 8 500 různých hudebních umělců ve formátu LA, 1 400 nahrávacích společností ve formátu LA, celkových 67 000 nahrávek ve formátu LA.

Za zmínku také stojí, že společnosti Toshiba a Sanyo vyvinuly digitální přehrávač MEA110AS, který plně podporuje hudební formát Liquid Audio.

Je více jak zřejmé, že formát Liquid Audio tu ještě dlouho zůstane a to hlavně díky své flexibilitě a měnitelnosti, které zaručují dobrou přizpůsobivost v budoucnosti. Možná se ptáte, proč tento formát není také rozšířen u nás či v samotné Evropě. Možná to bude také tím, že společnost Liquid Audio je ryze americká společnost, tudíž veškeré aktivity s tímto spojené jsou realizovány na americkém kontinentě. Na druhé straně je potřeba podotknout, že existuje celá řada odpůrců tohoto formátu, protože zabraňuje jakémukoliv nelegálnímu šíření, což se mnoha uživatelům nelíbí. Opět však vyhrává komerce a firmy, které toto všechno tvoří, vyrábí a distribuují. Liquid Audio to rozjel opravdu naplno, jak dlouho to však vydrží není jisté. Pokud však vydrží spojení s výše uvedenými velikány, má Liquid Audio jistotu, že zde vydrží ještě opravdu dlouho.

Váš názor Další článek: Nové skripty pro 3D Studio MAX

Témata článku: , , , , , , ,