Linuxové účetnictví

Společnost SuSE CR , s.r.o, ve spolupráci se společností X-tronic, uvádí na český trh nový linuxový účetní software pro podvojné účetnictví HoneyCalc.
Praha 05.06.2003 - HoneyCalc je kompletní systém podvojného účetnictví pro linuxové prostředí, který je určen pro menší i střední společnosti, živnostníky a podnikatele. Skládá se z jednotlivých agend (Banka, Pokladna, Vnitřní doklady, Fakturace, Evidence majetku, Sklady, Mzdy a Adresář), které tvoří navzájem provázaný systém. HoneyCalc dále zahrnuje Hlavní knihu, Účetní deník, evidenci DPH, Aktiva/Pasiva, Výkaz zisků a ztrát, Výsledovku, množství formulářů (např. příkaz k úhradě, pokladní doklady ... ), evidenci provedených změn, zálohu dat a import sestav nebo účtů.

Vkládání dat je možné buď importem sestavy nebo automaticky. Při zadávání má účetní k dispozici účetní aktuální účetní osnovu, ze které si vybírá vhodné účty. Jednotlivé moduly jsou navzájem propojené, takže je možné při vytváření faktury přejít do skladu a program navíc podporuje provazování souvisejících dokladů.

Účetní software HoneyCalc používá pro ukládání svých dat SQL databázi (PostgreSQL), která se vyznačuje velkou stabilitou a vysokým výkonem. To umožňuje také spouštět více účetnictví propojených s jednou PostgreSQL databází. Grafické rozhraní využívá grafický toolkit FOX, který generuje ergonomické dialogy.

Kromě vlastního softwaru obsahuje HoneyCalc manuál, instalační podporu a přístup k maintenance webu, odkud získá aktualizace a rozšíření programu. Podrobnější informace o produktu naleznete na našich internetových stránkách www.suse.cz.

O společnosti SuSE

SuSE Linux AG je mezinárodní společností poskytující technologie a kompletní řešení na základě Open Source operačního systému Linux. Tato její pozice je pak výsledkem jedinečného linuxového know-how společnosti SuSE. Součástí SuSE je pak největší tým vývojářů Open Source softwaru. Společnost vlastní největší a volně přístupnou databázi instalační podpory a hardwarovou databázi na linuxovém trhu. SuSE také podporuje více hardwarových platforem než kterákoliv jiná komerčně dostupná linuxová distribuce.

SuSE Linux AG zaměstnává více než 500 odborníků na celém světě. Má svá zastoupení v České republice (SuSE CR, s.r.o. - http://www.suse.cz), Německu, Francii, Velké Británii, Itálii, Venezuele a USA.

Pro efektivní nasazení Linuxu v podnikové sféře nabízí SuSE kromě komerčního linuxového softwaru rozsáhlou paletu kvalitních poradenských a školících služeb (Professional Services) a v neposlední řadě také rozsáhlou podporu na všech úrovních. Informace získáte na adrese http://www.suse.cz/cz/prof/index.html.

SuSE značně přispívá k linuxovým vývojovým projektům jako Linux kernel, glibc, Xfree86[tm], KDE, ISDN4Linux, ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) a USB (Universal Serial Bus).

Diskuze (22) Další článek: Chystají se nové levné čipsety Intelu a ATI

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,