Linux Day bude koncem června

1. června 2000
Computer 10/00 SDÍLET NA FACEBOOKU TWEETNOUT
Společnosti Inprise a SuSE CR připravily pro příznivce Linuxu na středu 21. června jednodenní odbornou konferenci nazvanou příznačně Linux Day.
Společnosti Inprise a SuSE CR připravily pro příznivce Linuxu na středu 21. června jednodenní odbornou konferenci nazvanou příznačně Linux Day. Od 9 hodin si můžete do kulturního domu EDEN v Praze 10 přijít vyslechnout bližší informace například o projektu Kylix, který zahrnuje portaci oblíbených vývojových nástrojů C++ Builder a Delphi právě pro Linux (přednášet bude člen vývojářského týmu Charlie Calvert). Stranou nezůstane ani Aplikační server 4 či SŘBD Interbase 6.0 (viceprezident Interbase Paul Beach), určitý čas bude mít vyhrazena také samotná distribuce SuSE Linux 6.4. Každý účastník si mimo získaných informací odnese také CD s vývojovým prostředím JBuilder 3.5 ve verzi Foundation. Přihlášku najdete na firemním webu Inprise.

Živě komentuje: Přestože je celá akce zaměřena především do oblasti vývoje (o Kylixu by se navíc v České republice na větším fóru mělo hovořit vůbec poprvé), na své si zcela jistě přijdou také příznivci z jiných oblastí. Osobně doufám v kvalitu přednášky věnované mnohdy zbytečně opomíjenému SQL serveru Interbase, který sice kvalitativně nekonkuruje tomu nejlepšímu, co na dnešním databázovém trhu existuje, ale umně doplňuje ještě stále existující mezeru na trhu se systémy této střední kategorie. Všechny přednášky budou tlumočeny do češtiny a zajímavou třešničkou na dortu bohatého programu by mělo být slosování o JBuilder 3.5 ve verzi Professional (pro Linux, Windows a Solaris).

Váš názor Další článek: Computer 10/00

Témata článku: , , , , , , , ,