Linus Torvalds: Linux je nyní nabubřelý, obrovský a děsivý

„Linux je přeplácaný,“ sdělil publiku na konferenci LinuxCon v Portlandu strůjce jádra a nejslavnější open source celebrita Linus Torvalds. „Linux je nyní obrovský a děsivý,“ pokračoval a snažil se poukázat na to, že systém, jenž si jako symbol vzal tučňáka, už dávno není tím čistým Linuxem jako dříve.

„Už rozhodně nejsme v té pozici, když jsem začal psát hyper-efektivní jádro Linuxu,“ sdělil Torvalds. Linux už není tak jednoduchý, dokáže obsluhovat jak obrovské servery, tak i poslední výstřelky moderní techniky a logicky se tak stává více nabubřelým.

Mnozí komentátoři nyní řeší otázku, jak to půjde s Linuxem do budoucna. Podle některých z nich už se open source jako celek dostává do podoby Microsoftu a naopak. Microsoft se snaží vzít to nejlepší z open source a například Matt Asay ze serveru CNet News se domnívá, že se obě strany potkají někde uprostřed cesty.

A co si myslíte vy? Stávají se Linux a open source stále více nabubřelými, přeplácanými a Microsoft se naopak snaží zeštíhlovat? Dojdou nakonec obě strany do bodu, kdy si budou moci podat ruce?

Diskuze (184) Další článek: Nová Opera 10.1 mění Operu Unite a přináší další várku oprav

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,