Monitory | LG

LG UltraGear: první herní monitory s kvalitním panelem IPS, které mají odezvu jen 1 ms

Společnost LG představila nové monitory, které se pyšní poměrně výjimečným prvenstvím. Jsou to první monitory s panely IPS, které mají odezvu jen 1 ms

Nové modely monitorů LG UltraGear jsou k dispozici v 27palcové a 38palcové verzi. Menší varianta má rozlišení 2 560 × 1 440 pixelů a větší pak 3 840 × 1 600 pixelů. Monitory používají panel Nano IPS se základní  frekvencí 144 Hz (větší lze přetaktovat až na 175 Hz), který se i přes splnění náročných specifikací DCI-P3 (98 %) pyšní neuvěřitelně nízkou odezvou 1 ms.

LG přitom nezmiňuje použití žádných „podvodných“ technik jako je redukce rozmazání nebo měření MPRT, takže by mělo jít o reálnou hodnotou při měření G2G. Hodnoty jasu jsou pak 350 cd/m2 u menšího a 450 cd/m2 u většího modelu.

38GL950G-Sphere-Lighting.jpg

Větší monitor má navíc efektní RGB podsvícení v podobě Sphere Lightning 2.0, které je umístěné na zadní straně a reflektuje barevně to, co je zobrazeno na samotném panelu. Menší model podporuje HDR10 a je kompatibilní s Nvidia G-Sync (FreeSync), větší splňuje specifikaci VESA DisplayHDR 400 a má plnou podporu Nvidia G-Sync. Monitory mají na vstupu HDMI i Displayport a obsahují také USB hub.

Monitory s panely IPS mají lepší podání barev a zejména daleko větší pozorovací úhly ve srovnání s technologií TN. Ta však u některých herních monitorů stále přetrvává právě kvůli nízké odezvě. TN panely vždy platily za daleko rychlejší než IPS. LG však nyní ukázalo, že už to neplatí. 

Obě varianty s označením 27GL850 a 38GL950G budou v prodeji příští měsíc, ceny zatím nebyly oznámené.

Diskuze (6) Další článek: Robot se smyslem pro ironii? Irony Man může být pěkně nesnesitelný

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,