8K | Televize | CES 2018

LG na CESu ukáže první 88palcovou OLED televizi s rozlišením 8K

Příští týden začne jako každý rok výstava CES, kde se objeví spoustu zajímavé elektroniky, kterou si budeme moci koupit v průběhu roku nebo ve vzdálenější budoucnosti. Začínají ale unikat informace o prvních produktech, na které se můžeme těšit. A jedním z nich je i světová novinka od LG.

LG totiž na CESu ukáže světově první OLED televizi, která bude mít úhlopříčku 88 palců a zároveň rozlišení 8K, které ještě nějakou dobu rozhodně nebude běžným standardem. LG tak překonává předchozí rekord, kdy OLED displej rozlišením 4K vyrobila v úhlopříčce 76,7 palců. Pokud jde ale pouze o velikost, 8K displeje (klasické, nikoli OLED) už dosáhly velikosti 145 palců.

Už se ale začínají natáčet filmy v tomto rozlišení, například Strážci Galaxie Vol. 2 už jsou natočené v rozlišení 8K i s HDR. Podporu pro 8K už má nejen Youtube, ale například i Vimeo. Kamery s rozlišením 8K jsou rovněž dostupnější a menší, například nový model RED Monstro 8K VV. Zatím není jasné, jestli představená televize bude tento rok vůbec dostupná, ale její cena rozhodně nebude pro každého.

189338

Televize pochopitelně podporuje i HDR, tuto technologii jsme probrali i ve starším videu:

Diskuze (8) Další článek: Nejočekávanější události v kosmonautice a vesmíru v roce 2018

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,