Monitory | LG | OLED

LG bude rozmazlovat oči novou generací OLED monitorů pro počítače

Korejská společnost představila druhou generaci OLED monitorů zaměřených na profesionály. Modely OLED Pro 27BP95E a 32BP95E dorazí v úhlopříčkách 27" a 31,5". V tuto chvíli není jasné, jestli firma využije panely sesterské společnosti LG Display, nebo JOLED (společný podnik Sony a Panasonicu). U první generace totiž výrobu outsourcovala.

Oba nové monitory budou mít rovnocennou výbavu, liší se jen úhlopříčkou. Nabídnou rozlišení 3840 × 2160 px, 10bitové barvy, frekvenci 60 Hz, 1ms odezvu a podporu HDR. Ve špičkách budou monitory svítit až 400 nity. LG slibuje 99% pokrytí barevných prostorů DCI-P3 i Adobe RGB. Hlavními novinkami oproti předchozí generaci budou dodávané stínítko a kalibrační sonda se softwarem.

Co se týče další výbavy, monitory nabídnou plně polohovatelný stojan, dva vstupy DisplayPort 1.4 a jeden HDMI 2.0. Nechybí ani vstupní USB-C, který umí do připojeného notebooku poslat skrz Power Delivery až 90 W energie, součástí je i rozbočovač, který z ono jednoho konektoru udělá tři velké USB-A.

LG začne novinky prodávat v lednu. Zatím jen na vybraných trzích a za neznámou cenu. První generace monitorů OLED Pro se k nám ale vůbec nedostala. Větší model se prodával v USA za 4000 dolarů, tedy asi 108 000 Kč s DPH.

Diskuze (15) Další článek: Zlaté české ruce na cestě ke hvězdám. Tyhle české projekty pomáhají při průzkumu vesmíru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,