LG a Samsung ukončily soudní válku o rozbitou pračku

Manažer LG prý okukoval na loňském veletrhu IFA automatické pračky konkurenčního Samsungu tak nešikovně, že jednu z nich rozbil. Samsung se proto domáhal náhrady škody, ale od LG se dočkal akorát posměšků, že pračky Samsungu nic nevydrží. Následovala proto žaloba, ale následně i zpětná žaloba a několikaměsíční soudní spory. Ne, to opravdu není apríl. Nyní se však špičky jihokorejských technologických velikánů dohodly na smíru, informuje The Verge.

Video zachycující „incident“ na veletrhu IFA:

Soudy tedy končí. Uzavírá se přitom nejen problém s pračkou, ale i s údajným únikem tajných informací ohledně vývoje technologií OLED a klimatizačních jednotek. Celá tato vtipná kauza připomíná nejen oborový rozsah obřích jihokorejských firem, které u nás známe nejvíce jako výrobce telefonů, televizí nebo monitorů, ale také to, jak se napětí a konkurenční boj může zvrtnout. Je známo, že jihokorejští rivalové jsou v tomto extrémní.

A známe i zákulisní historku z českého zastoupení – když přijelo na obhlídku jedné z firem vedení z Koreje, musela se cesta z letiště plánovat tak, aby nikde nebyl viditelný billboard s reklamou na firmu konkurenční. A klíčové reklamní plochy se s předstihem raději koupily. Není prý nic horšího než rozzlobený korejský šéf. 

Diskuze (13) Další článek: Evropa má digitální společenstvo a velké útočné plány

Témata článku: , , , , , , , , , , ,