Levné daňové zákony v hypertextu pro Windows

Daňové zákony na PC - zda vám program Daně 97 pomůže při jednání s finančním úřadem posuďte sami...
Bez základních legislativních znalostí se neobejde žádný byť drobný podnikatel, pokud ovšem nepřenechal všechny starosti s vedením účetnictví a ekonomické agendy osobám v této oblasti znalým. Těm z vás, kteří chtějí proniknout do ne zrovna jednoduché daňové problematiky, je určena aplikace Daně 97 http://www.czechia.com/navratil/dane.htm, která nejenže stojí ve srovnání s konkurencí doslova pár korun, navíc je po přechodnou dobu k dispozici zdarma na Internetu.

Hypertext vládne světu

Daně 97 jsou zpracovány v hypertextovém programu Context firmy Zoner http://www.zoner.cz/, aplikace je hypertextová a umožňuje fulltextové vyhledávání. Díky Contextu má velmi snadné ovládání a běží na počítači s jakoukoli verzí Windows, tedy 3.x, 95 i NT. Obsahem pokrývá všechny daňové zákony ČR, bohužel bez komentáře, který by v mnohém napověděl. Troufám si říct, že pouhé studium zákona je byť pro zevrubnou znalost problematiky nedostatečné. Pojďme však dále. Málo kdo nepotřebuje znát, byť jen pro kontrolu, výši náhrad cestovného - a to při použití soukromého vozidla a náhrady stravného. Kdo by však nedocenil poučení k vyplnění přiznání k dani z přidané hodnoty, společně se slovníkem několika málo daňových pojmů dělá z Daní 97 vcelku užitečný nástroj.

Pár výhrad, které zřejmě k aplikaci nemám nejen já, jinak by byly Daně 97 rozšířeny v českých i moravských luzích a hájích podstatně více, jsem nucen zmínit. Oželel bych například přehled smluv o zamezení dvojího zdanění ve prospěch relevantních pokynů ministerstva financí. Rovněž by nezaškodilo několik příkladů pro každý zákon - stanovení daně z příjmů je jednoduché až po důkladném proniknutí do problematiky, jejíž principy jsou jednoduché a neměnné (a příklad z praxe má v daňové problematice cenu zlata).

Za nejlepší cenu

Těžko říci, komu je aplikace určena. Daně97 se vejdou na jednu disketu, takže s downloadem byste neměli mít problémy. Navíc autor v současnosti licencuje prakticky libovolné kopírování tohoto programu na nové počítače a CD.

Aplikace je za roční aktualizační poplatek 780 Kč dodávána na disketě s manuálem v tištěné podobě, zároveň však i v elektronické verzi ve formátu MS Word. Bližší informace poskytne autor - p. Václav Navrátil.

Váš názor Další článek: Pokřivená internetová morálka je mnohdy prázdnou frází

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,