Levi se stává distributorem MP3 od Pine

Obvykle příliš nekomentujeme, že se určitá firma stala distributorem jiné firmy, v případě firmy Pine však musíme udělat výjimku.
Obvykle příliš nekomentujeme, že se určitá firma stala distributorem jiné firmy, v případě firmy Pine však musíme udělat výjimku. Právě Pine Technology totiž stojí za revolučním MP3 přehrávačem kombinujícím MP3 a CD přehrávač do jedné krabičky. Přístroj zvládá načítat MP3 vypálené na CD a má tak pořádnou šanci prolomit současnou paměťovou bariéru.

Doposud jsme se museli na Pine dívat jen přes velkou louži, k nám ještě nedorazil, nyní se jeho výhradním distributorem stala firma LEVI International, takže je velká šance, že si jej budeme moci v brzké době koupit. Obě společnosti mezi sebou aktivně obchodují déle než tři roky. Doposud se však spolupráce odvíjela pouze v oblasti počítačových komponent. Do portfolia distribuovaných produktů spadaly zejména zvukové a grafické karty.

Dobu čekání na nám může zkrátit MP3 přehrávač D’Music, připomínající známé RIO, který obsahuje 32 MB paměti rozšiřitelné přes SmartMedia karty. Dostupný je v několika barevných provedeních za ceny okolo 5 tisíc korun. Postupně tedy na trh přicházejí další MP3 přehrávače, i když zatím jde stále o drahé krabičky s malou pamětí. Pine MP3/CD přehrávač by se měl u nás objevit za několik týdnů. Cena zatím nebyla stanovena, dá se však počítat s tím, že nezabudovaná paměť pomůže cenu přehrávače snížit na konkurenční hladinu.

Diskuze (2) Další článek: Hry se opět posunuly o kousek dále

Témata článku: , , , , , , , , ,