Letošní Invex bude rozsáhlejší než vloni

Za čím jít na Invexu, jaké akce jsou pro vás nachystány v nadcházejícím týdnu.
Veletrh Invex se letos uskuteční již podesáté na brněnském výstavišti ve dnech 9. až 13. října (prvé dva dny jsou určeny odborníkům). I když veletrh získal za uplynulá léta výrazné postavení, udržet jej jako vrcholnou akci sezóny rozhodně není jednoduché. Paradoxně právě možnosti komunikace pomocí nových technologií mohou působit jako jeho vážná konkurence. Snahou organizátorů je proto aktivně vytvářet množství dalších marketingových příležitostí a tak podnítit zájem všech zúčastněných. Tím se Invex odlišuje od německého CeBITu – tamní organizátoři „pouze“ připravují kvalitní zázemí mnoha dalším subjektům, které doprovodné akce pořádají samy. Mnohem užší český trh však vyžaduje aktivnější přístup.

Intenzivní marketing

BVV se letos se svou mediální kampaní zaměřují mnohem více také na další regiony kromě Prahy a Brna. Chtějí poskytnout více informací také potenciálním návštěvníkům z Olomouce, Ostravy, Hradce Králové, Českých Budějovic a z Plzně. Cílem této snahy je změnit strukturu a počet návštěvníků z těchto oblastí. Podle slov manažera Invexu Jaroslava Hlouška si BVV uvědomují potřebu užší komunikace i s odbornou veřejností – přispěje k tomu nově měsíčně vydávaný invexový zpravodaj.

Osobnosti na výstavišti

Hned první den výstavy proběhne od 15.00 hodin v hale hotelu Holiday Inn konference s tématem Informační technologie – módní vlna versus vážné úvahy. Protože pozvání přijali předseda Poslanecké sněmovny Václav Klaus, ředitel Microsoftu pro střední a východní Evropu Jan Mühlfeit a generální ředitel firmy Techo Jiří Kejval, lze očekávat, že jejich debata bude pozorně sledována.

Na loňský úspěšný první ročník mezinárodní konference „Informace pro 21. století“ letos naváže program sestávající ze 24 přednášek a šesti keynote. Hosty kulatého stolu, úvodní části konference, budou politikové Ivan Langer, Vladimír Mlynář, Stanislav Gross a Karel Březina. Mezi dalšími celebritami vystoupí senátor Václav Fišer, spolumajitel Bontonu Stanislav Kratochvíl a ředitel e-projektů City bank ve střední Evropě Akshaya Bhargava.

Celkem 37 vystoupení bude věnováno tématům:

Nová ekonomika – nové přístupy k podnikání s využitím nových technologií, e-business

Komunikační revoluce – mobilní komunikace, kolbiště informačních technologií

Podnikové informační systémy – historická proměna, klasické systémy vers. internetoví soupeři.

Konferenci pořádá vydavatelství Computer Press ve spolupráci s BVV.

Nové projekty

E-zona, jejímž spoluorganizátorem je vydavatelství Vogel Publishing, je akce zaměřená na podstatu a využitelnost elektronického obchodování v reálném životě. Cílovou skupinou jsou zejména malé a střední firmy, státní správa, školství a odborná veřejnost.

B2B (business to business) pavilon (G2) je akce pro účelnou komunikaci okruhu státní a veřejné správy a vedoucích představitelů ekonomiky. Trvání této expozice je však omezeno na první tři dny výstavy.

Konverze PC a spotřební elektroniky

Na sbližování těchto oborů reagují organizátoři zařazením nomenklatury audiovizuální techniky. Mimo jiné jde o reakci na četná přání návštěvníků minulých ročníků Invexu. Část vystavovaných exponátů (nejen z této části Invexu) bude navíc možné zakoupit v Shopping Hall, která bude tentokrát přímo v centru dění – v 1. poschodí pavilonu E1. Souhrnné označení několika pavilonů Come in Future již návštěvníci letos neuvidí, avšak jednotlivé úspěšné projekty budou pokračovat samostatně.

Krátce

Osvědčená expozice Internet Hall bude v pavilonu G1, Linux Hall v pavilonu C. Nový pavilon V bude patřit e-commerci, systémové integraci a softwaru. Novinkou je tiskové středisko v pavilonu E, v jeho blízkosti je také zastřešené parkoviště s 890 místy. First Tuesday se 10. října poprvé přesune na brněnské výstaviště.

Organizátoři věří, že jejich snahu ocení ještě více návštěvníků (loni 140 000) i vystavovatelů (962) než v loňském roce.

Vstupné

celodenní vstupenka na veletrh Kč 140,- (11. - 13. 10. 2000)
zlevněná vstupenka na veletrh Kč 70,- (11. - 13. 10. 2000)
permanentní vstupenka na veletrh Kč 280,- (11. - 13. 10. 2000)
vstupenka na odborný den Kč 450,- (9. - 10. 10. 2000)
Katalog včetně CD-ROM Kč 150,-

Plánek Invexu

Legenda k plánku

Popis pavilónů

Pavilon A1 - C-technologie, signmaking
Pavilon A2 - Reprodukční a kancelářská technika
Pavilon B - Hardware, hardware sítí, systémová integrace
Pavilon C - Multimedia, software, Linux Hall, Creative Hall
Pavilon D - Distribuce HW a SW, spotřební materiál
Pavilon E - Prezentační technika, hardware
Pavilon F - E-zona
Pavilon G1 - Mobilní komunikace, datové komunikace, Internet Hall
Pavilon G2 - Business to business
Pavilon H - DVD Hall
Pavilon L - Game Hall
Pavilon V - Software, komplexní řešení, počítačová literatura
Pavilon Z - Telekomunikace, datové komunikace
Váš názor Další článek: Modulární 2D CAD od Intergraphu potřetí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,