Mapy.cz | Mobilní aplikace | Aktualizace

Lepší hledání, větší možnosti nastavení a další novinky najdete v právě vylepšené aplikaci Mapy.cz

Mobilní aplikace Mapy.cz pro operační systémy Android a iOS se dočkala další aktualizace. Jednu z novinek v podobě jednoduššího vyhledávání představil Seznam na svém webu Vychytávky, které nově umíme. Vylepšení je však v poslední verzi mnohem více.

Hlavní novinku Seznam prezentuje slovy: „Mobilní aplikace Mapy.cz vylepšuje hledání. Kromě jednoduššího vyhledávání bude nově vyhledávací lišta přímo v horní části obrazovky. Stačí aktualizovat aplikaci pro iOS nebo pro Android.“

Novinky v mobilní aplikaci Mapy.cz

Novinek je ve skutečnosti mnohem více – po prvním spuštění verze 6.16.0 je aplikace zobrazuje formou plovoucího okna a celý seznam vypadá následovně:

  • Vylepšili jsme celý proces hledání, aby byl rychlejší
  • Přidali jsme možnost zapnout si nad mapou stínovaný reliéf terénu
  • Přidali jsme do menu Nastavení aplikace, které obsahuje všechny volby v aplikaci
  • Přidali jsme možnost zapnout si nad mapou sklony svahu, které se hodí především skialpinistům
Novinky ve verzi 6.16.0 
Novinky ve verzi 6.16.0

Podívejme se nyní na jednotlivé novinky podrobněji. Nejmarkantnější změnou je vyhledávací lišta, která se permanentně zobrazuje v horní části obrazovky. Není tedy nutné nejprve mačkat tlačítko s lupou – do vyhledávacího pole můžete hned začít psát, přičemž našeptávač napovídá relevantní výsledky. Pokud by se vám toto provedení nelíbilo, můžete si zpět zapnout vyhledávání přes tlačítko – tuto možnost najdete v Nastavení-Aplikace-Kompaktní mód hledání.

Staré (vlevo) a nové (uprostřed) hledání 
Staré (vlevo) a nové (uprostřed) hledání

Další novinky v praxi

Druhou novinkou je stínovaný reliéf, který by měl při pohledu lépe odrážet terénní situaci. Funkce je ve výchozím nastavení zapnutá a v případě potřeby ji můžete deaktivovat v Nastavení v sekci Mapa, kde je k dispozici přepínač Stínový reliéf.

Mapa bez (vlevo) a se (vpravo) stínovým reliéfem 
Mapa bez (vlevo) a se (vpravo) stínovým reliéfem

Za zmínku stojí i přepracované nastavení, které je nyní rozčleněné do tří sekcí: Mapa (povolení/zákaz zobrazení reliéfu, sklonu svahu a ruční rotace mapy), Navigace (barevný režim, hlasová navigace, přehrávání přes Bluetooth, automatické přibližování a centrování) a Aplikace (odblokování zámku displeje, kompaktní mód hledání a tlačítko Stopaře v mapě).

Nová struktura nabídky Nastavení 
Nová struktura nabídky Nastavení

Závěrečná novinka v podobě zobrazování sklonů svahů je ve výchozím stavu neaktivní. Zapnout ji můžete v Nastavení-Mapa-Sklon svahu. Tato možnost je k dispozici pouze v online režimu a měla by formou barevného podkladu zobrazovat svahy se sklonem větším než 30, 38 a 48 °.

Vypnuté (vlevo) a zapnuté (vpravo) zobrazování slonu svahu 
Vypnuté (vlevo) a zapnuté (vpravo) zobrazování sklonu svahu
Diskuze (11) Další článek: Japonci postavili svět Super Maria v reálu. V novém zábavním parku si budete připadat jako ve videohře

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,