Lenovo Yoga Pad Pro: tablet s HDMI jde použít jako sekundární monitor

Čínské Lenovo představilo v uplynulém týdnu nový výkonný tablet Yoga Pad Pro s operačním systémem Android. Kromě víceméně obvyklých funkcí a vlastností zaujme vstupním konektorem micro HDMI, díky kterému ho lze použít jako sekundární monitor či externí displej.

Informace o tom, že Lenovo připravuje tablet s micro HDMI konektorem, kolovaly přinejmenším od začátku května. Oficiální představení nyní tyto zvěsti potvrdilo a zdá se, že jde o docela přesvědčivou alternativu k tabletu Samsung Galaxy Tab S7.

Nový Lenovo Yoga Pad Pro

Novinka s rozměry 293,4 × 204,0 × 6,2 milimetrů a hmotností 830 gramů na první pohled zaujme prémiovým zpracováním, kterému dominuje hliníkové tělo a ocelový stojánek/držák, o který lze zařízení opřít, respektive ho za něj pověsit.

Na přední straně se nachází LTPS LCD displej s úhlopříčkou 13" a rozlišením 2160 × 1350 obrazových bodů (2K). Z uvedených parametrů plyne poměr stran 16:10 a jemnost 196 ppi. Obrazovka dále zaujme maximálním jasem až 400 nitů, 100% pokrytím barevného prostoru sRGB, certifikací Dolby Vision a podporou HDR10.

Srdcem tabletu je osmijádrový procesor Qualcomm Snapdragon 870, který je sice o trochu slabší než vlajkový Snapdragon 888, ale na většinu náročných úloh s přehledem stačí. Sekunduje mu 8 GB operační paměti LPDDR5 a rychlé interní úložiště UFS 3.0 s kapacitou 256 GB. Zpracování náročnější grafiky obstarává akcelerátor Adreno 650.

Další parametry tabletu Yoga Pad Pro

Výrobce zjevně nepředpokládá, že by zákazníci chtěli pomocí takto rozměrného a relativně těžkého zařízení fotit, proto ho vybavil pouze předním fotoaparátem s rozlišením 8 Mpx. Kromě pořizování selfies najde praktické využití například při videohovorech a poslouží též k odemykání zařízení na základě rozpoznání obličeje.

Z hlediska konektivity je k dispozici podpora Wi-Fi standardů 802.11 a/b/g/n/ac/6 v pásmu 2,4 i 5,0 GHz a Bluetooth 5.2. Mobilním připojením tento tablet nedisponuje. Kvalitní zvuk s podporou Dolby Atmos zajišťují celkem čtyři reproduktory, které Lenovo ladilo ve spolupráci s renomovaným výrobcem audio techniky JBL.

Pohon zařízení zajišťuje lithium-polymerový akumulátor s kapacitou 10200 mAh s výdrží až 12 hodin, který lze nabíjet přes konektor USB-C 3.1. Z hlediska softwarové výbavy se zákazníci mohou těšit na Android v jeho poslední stabilní verzi 11 a grafickou nadstavbu ZUI 12.5.

Tablet s HDMI vstupem

Ačkoli Lenovo Yoga Tab Pro vypadá jako standardní tablet se systémem Android, nabízí něco navíc. Díky integrovanému portu micro HDMI ho lze používat jako sekundární/externí monitor k notebooku nebo kapesní konzoli (např. k Nintendo Switch).

To z něj dělá skvělou volbu pro zákazníky, kteří jsou zvyklí pracovat s více monitory. Připojením tabletu k notebooku získají tuto možnost kdykoli a kdekoli – zejména užitečné může být takové řešení na cestách. Jde o překvapivě praktické využití malé ploché obrazovky, která se vejde do batohu.

Lenovo Yoga Pad Pro se bude v Číně prodávat od 31. května, přičemž bude k dispozici pouze v černém provedení. Jeho cena je stanovena na 3 299 čínských jüanů, což je v přepočtu asi 10 800 Kč. Výrobce bohužel nesdělil žádné podrobnosti týkající se možné dostupnosti na dalších trzích.

Diskuze (9) Další článek: Harmony OS nebude jen pro telefony. Huawei láká na nový tablet a hodinky

Témata článku: , , , , , , , , , , Qualcomm Snapdragon, Coul, Pad, Dolby Vision, Monitor, Lenovo Yoga, Tab S, Dolby Atmos, Nintendo Switch, Micro, Pro +, Yoga Tab,