Lenovo Yoga 3 Pro: Core M a neuvěřitelný kloub

Nová generace konvertibilního ultrabooku Lenovo Yoga 3 Pro vyráží dech propracovaným kloubem a tenkými rozměry.

Lenovo v Londýně představilo novou generaci ultrabooku Yoga Pro. Trojka na první pohled jednoznačně zaujme otočným kloubem. Dříve kloub tvořil dvojitý pant v obdélníčku. Do 180 stupňů se notebook přetáčel v jednom pantu, přetočení na druhou stranu realizoval druhý pant. Podobně to dnes řeší spousta dalších výrobců.

IMG_4364.JPG IMG_4365.JPG IMG_4367.JPG
Pant je tenčí než displej, k tloušťce notebooku nic nepřidává 

Podivuhodný kloub a napájení z USB

V nové Yoga 3 Pro ale kloub tvoří čtyři provázané ozubené tyče, které do sebe přesně zapadají a plynule přecházejí z uzavřeného oblouku do rovné spojnice. I když to vidíte na vlastní oči, nechápete, jak to drží tak pevně pohromadě. Displej se otevírá zcela plynule a přitom pevně drží ve všech nakloněních. Vypadá to jako šperk, ne jako kloub displeje u notebooku.

IMG_4368.JPG IMG_4369.JPG IMG_4370.JPG
 Provedení kloubu je fascinující

Yoga 3 Pro je také mimořádně tenká, jen 12,8 mm. Jen o málo tělo notebooku přesahuje výšku USB portu. Tenký 13" IPS displej s dotykovou vrstvou a rozlišením 3200 × 1800 bodů pak přidává jen pár milimetrů. Hmotnost oproti minulé generaci klesla o dvacet deka na 1,19 kg.

IMG_4372.JPG IMG_4373.JPG IMG_4374.JPG
Napájení sdílí prostor s jedním USB konektorem

Překvapením jsou konektory, tři USB porty, microHDMI a audio jsou normální, ale napájení se tady zasouvá do jednoho USB portu. 40W adaptér má USB konektor se zoubkem, aby šel dát jen do konkrétního USB portu. Pokud ale nechcete napájet notebook, máte k dobru jedno USB.

Core M, ale s větrákem

Uvnitř nové Yogy najdete Intel Core M. Ač je tělo tenké a tyto procesory mají mířit do bezvětrákových počítačů, Yoga 3 Pro ševelí ventilátorem. Nasávací otvory sice nenajdete, ale o absolutně tichý stroj nejde.

IMG_4375.JPG IMG_4376.JPG
Chválíme podsvícení, rozložení ale už ne

Zklamání přináší rozložení klávesnice, chybí celá řada s F klávesami, takže častěji budete zapojovat Fn tlačítko. Není to nic nového, viděli jsme to dříve i u notebooků Aceru, ale zvyká se na to těžko. U pohodlně velkého notebooku jde o zbytečný kompromis. Alespoň že je klávesnice podsvícená.

Více zjistíme v podrobném testu, který vyjde na Živě během pár dní. Zatím si můžete připomenout předchozí generaci:

Cestovní náklady redaktora hradí společnost Lenovo

Diskuze (44) Další článek: Technická konference MS FEST 2014

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,