Intel | Počítače | Lenovo

Lenovo už láká na vlastní herní počítač s čipy Intel Alder Lake

Nové desktopové procesory Intel Core 12. generace se začnou prodávat už 4. listopadu a tak například Lenovo už v Asii začalo lákat na novou řadu vlastních herních počítačů, které jsou na těchto čipech postavené.

Lenovo na letáku prezentuje desktopový počítač 9000K 2022 s RGB podsvícením a průhlednou bočnicí, což je typické pro herní sérii Legion, která má i notebookovou odnož. Na obrázku lze vidět použití GeForce RTX 3080 Ti, ale lze čekat možnost měnit konfiguraci.

006wPuEPly1guyhx3ut2hj60u01hc7id02.jpg

Čím se ale Lenovo chlubí? Hlavně novými technologiemi spojenými s novou platformou od Intelu – operační paměti DDR5 a sběrnice PCI express 5.0. Ani jedno ale zatím bohužel nemá vliv na samotný výkon, protože dle prvních testů jsou paměti DDR5 pomalejší než moderní DDR4 (dokud nebudou vysoké frekvence, vysoká latence sráží výkon) a sběrnici PCI Express 5.0 zatím nepodporuje nejen žádná grafická karta, ale ani SSD. Obě technologie jsou tedy tak trochu lákadlem do budoucna.

Lenovo uvádí, že tento počítač bude dostupný 29. října, což odpovídá době, kdy by měly začít předobjednávky na nové procesory Intelu.

Váš názor Další článek: Asus ukázal GeForce RTX 3070 s hnědými ventilátory legendární značky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,