Notebooky | Lenovo | All-in-one | CES 2019

Lenovo ukázalo Yogu, která vypadá jako Surface Studio, a notebook s AMOLED displejem [CES]

Lenovo letos na CESu představilo nové přírůstky do své řady Yoga. A kromě překlápěcího notebooku, který byste od této řady očekávali, přišlo i s all-in-one počítačem ve stylu Surtface Studia od Microsoftu. Je dotykový, lze jej ovládat za pomoci otočného kolečka a hlavně – displej lze sklopit pro pohodlné kreslení.

All-in-one počítač Yoga A940

Nejzajímavějším kouskem od Lenova je právě nová Yoga A940. Tento all-in-one počítač nabídne 27palcový IPS dotykový displej, který lze sklopit. Kvůli masivnímu podstavci jej ale stejně, jako Surface Studio, nelze složit do zcela vodorovné polohy a vždy je lehce nakloněný k uživateli. Díky tomu ho ale lze snadno využít pro kreslení perem, které je součástí balení.

IMG_20190108_131331.jpgIMG_20190108_131354.jpgIMG_20190108_131544.jpg
Nová Yoga vypadá podobně, jako Microsoft Studio a má i vlastní zabudované kruhové ovládání

Stejně tak je i myš a klávesnice, které lze snadno odložit na základnu. Ta navíc obsahuje i plochu pro bezdrátové nabíjení telefonu. Druhou zvláštností je kruhové ovládání na boční straně. To lze buď stisknout, či otáčet a pro jednotlivé programy lze navolit různé akce – tedy podobně, jako funguje Surface Dial. Aktuálně jsou podporované programy od Adobe a balík Office.

Co se týče další hardwarové výbavy, počítač pohání procesor Core i7 8. generace od Intelu. Displej může být buď v QHD či 4K rozlišení a jako grafika slouží AMD Radeon RX 560. Velikost RAM paměti začíná na 8 GB, v nejvyšší konfiguraci naleznete 32. Z disků je na výběr mezi SSA od 128 GB až do 512, či klasickými disky a kapacitou 1 či 2 TB. Mezi konektory překvapivě chybí USB-C, nechybí ale čtyři klasická USB 3.0, dvě USB 2.0 a jedno USB 3.1, protože čím více čísel, tím více Adidas.

Cena startuje na 2 349 dolarech (přibližně 52 tisíc korun) a prodávat se začne v dubnu. Konkurenční Surface Studio stojí například v základu o 1 000 dolarů více.

Yoga C730 s AMOLED displejem

Druhá představená Yoga C730 vypadá mnohem konvenčněji. Na první pohled se jedná o klasický notebook, který má opět otočný displej. Zajímavostí je ale u něj použití 15,6palcového 4K AMOLED displeje od Samsungu, díky čemuž bude černá opravdu černá. Potěší také integrace kamer s podporou Windows Hello pro bezpečné a snadné přihlašování.

Yoga_C730_Iron_Grey_1.png
Naprvní pohled obyčejný notebook, zaujme ale použitím AMOLED displeje.

Stroj pohání procesor Core i7 8. generace od Intelu s integrovanou grafikou, 16GB RAM a 512GB SSD úložištěm. Co se týče konektorů, nechybí USB-C s Thunderboltem, 2 klasická USB 3.0, plnohodnotné HDMI a jack na sluchátka. Zahájení prodeje je odhadováno na květen, cena prozatím nebyla upřesněna.

Diskuze (3) Další článek: První ohebný mobil na vlastní oči: Ohýbá se, ale jinak je všechno špatně [CES]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,