Chytrá domácnost | Lenovo | Google Asistent

Lenovo Smart Clock Essential: chytrý budík s Asistentem Google a sympatickou cenovkou

Lenovo představilo v poslední srpnový den celou řadu novinek. Ty nejzásadnější v segmentu notebooků přinesl Tomáš Holčík, zatímco my se v samostatném článku podíváme na chytrý budík Lenovo Smart Clock Essential.

Novinka navazuje na loňský model Lenovo Smart Clock, kterým se čínský výrobce odhodlal přinést Asistenta Google na noční stolky. Verze Essential se liší především tím, že místo obrazovky nabízí jednoduché LEDky, což přispělo ke snížení ceny.

Hlasový asistent míří do ložnic

Zatímco většina výrobců vyrábí chytré reproduktory a displeje, určené primárně pro používání v obývácích a kuchyních, Lenovo se vydalo do ložnic. Letošní model nabízí zážitek z tradičních digitálních hodin s LED číselníkem, kombinovaný s inteligencí hlasového asistenta připojeného k internetu.

Na přední straně jsou k dispozici informace o aktuálním čase, dni v týdnu, teplotě vzduchu a ikona vyjadřující počasí. Pomocí Asistenta Google je možné nastavit budíky a časovače nebo ovládat přehrávání hudby. Na horní hraně se nacházejí čtyři tlačítka: snížení/zvýšení hlasitosti, pozastavení/spuštění přehrávání a vypnutí budíku.

Na zadní straně je kromě napájecího konektoru mechanický vypínač mikrofonu hlasového asistenta a port USB-A, určený k nabíjení dalších zařízení – například mobilního telefonu. Součástí je také praktická noční lampička. Uvnitř se skrývá jeden reproduktor s výkonem 3 watty.

Chytrý budík

Chytrý budík Lenovo Smart Clock Essential se jeví jako rozumný kompromis pro ty, kteří chtějí využívat schopnosti Asistenta Google, ale nehodlají utrácet peníze za zařízení s displejem. Jde o poměrně nápaditou kombinaci digitálních hodin a chytrého reproduktoru, která je ideální pro použití na nočním stolku.

Smart Clock Essential se začne prodávat v průběhu září za cenu 49 amerických dolarů, což je v přepočtu asi 1300 korun včetně daně z přidané hodnoty. Jeho soupeřem bude nová generace reproduktoru Amazon Echo Dot, která přijde na trh se stejnou cenovkou.

Diskuze (3) Další článek: Čína tvrdí, že nechce militarizaci vesmíru. Dělají přesný opak, říká Pentagon

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,