Lenovo | Google Asistent | CES 2019

Lenovo Smart Clock: chytré hodiny s Asistentem Googlu chtějí být vaším novým společníkem do ložnice [CES]

Lenovo na CESu představilo chytré hodiny Smart Clock, kterým bude asi nejlépe na nočním stolku. Kromě funkcí, které bychom od podobného zařízení očekávali, obsahují také Asistenta Google.

Na čelní straně přístroje je připravena dotyková obrazovka s úhlopříčkou 4" a rozlišením 800 × 480 obrazových bodů. Slouží nejen k zobrazování času, ale i dalších informací z aplikací, typicky počasí.

Povrch přístroje je pokryt měkkou šedou látkou, podobně jako řada chytrých reproduktorů Google. Uvnitř se skrývá jeden 3W reproduktor obstarávající zvuky i hlasovou komunikaci s uživatelem. Na zadní straně pak najdeme vypínač, napájecí konektor a port USB-A, použitelný k nabíjení dalších zařízení.

Srdcem přístroje je čtyřjádrový procesor MediaTek 8167S s maximální taktovací frekvencí 1,5 GHz. Z hlediska konektivity nechybí nic podstatného – podporuje bezdrátové technologie Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac a Bluetooth 5.0.

Chytrý budík do ložnice

Na rozdíl od podobného zařízení Echo Spot hodiny od Lenova neobsahují integrovanou kameru. To je s ohledem na fakt, že zařízení bude nejčastěji umísťováno do ložnic, celkem strategické rozhodnutí. Řadě uživatelů by obavy o soukromí mohly vadit a k videhovorům se stejně hodí lépe mobil či jiná zařízení.

Díky integraci Asistenta Google může Lenovo Smart Clock fungovat jako jakýkoli jiný chytrý reproduktor. Dokáže tedy informovat o počasí, ovládat spotřebiče chytré domácnosti, přehrávat hudbu, přečíst události, naplánované v Kalendáři Google a provádět další podporované akce.

Chytré hodiny Lenovo Smart Clock přicházejí s poměrně příznivou cenovkou. Mají stát 80 dolarů, což je v přepočtu asi 1790 korun. Pokud se tedy v ložnici neobejdete bez Asistenta Google, máte nad čím přemýšlet – prodeje začnou na jaře tohoto roku.

Diskuze (3) Další článek: Britové slibují laciné solární panely. Používají perovskit a boří rekordy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,