Reklama

Lenovo Project Unity rozšíří nebo zrcadlí plochu na další zařízení. Jak to využít?

Jak víme, budoucnost světa výpočetní techniky je nejen v bezpečném, ale zejména ve snadném a rychlém propojení jednotlivých používaných zařízení.

Jak jinak než v propojení bezdrátovém. O velkém zájmu uživatelů v oblasti flexibilního propojení jednotlivých zařízení vědí také v Lenovo. A jejich odezvou je Project Unity. O co jde, k čemu vlastně je a v kterých zařízeních se dá využít?

Aplikace Project Unity

Díky tomu, že si do svého Lenovo zařízení nainstalujete aplikaci Project Unity, vytvoříte z něj velmi šikovný nástroj pro práci nejen z domu, ale i pro prezentace, online výuku, online porady a další příležitosti, kde potřebujete s jedním souborem (prezentací, videem apod.) zacházet ve více zařízeních najednou, navíc v každém trochu jinak. Anebo když se vám všechny právě používané aplikace nevejdou pohodlně na jeden monitor.

Jde zkrátka o to propojit všechna vaše zařízení dohromady, s vaším počítačem ve středu. Ano, i tohle je s Project Unity možné. Výsledkem je bezpečný ekosystém zařízení. Ten vám umožní vytvořit bezproblémové a jednotné uživatelské prostředí napříč všemi připojenými zařízeními, i když samotná zařízení „běhají“ na jiných operačních systémech (Windows vs. Android).

U kterých modelů už se dá s Project Unity počítat?

Pokud máte počítač s Windows 10 nebo 11, budete s ním moci propojit novější Lenovo tablety. Co znamená „novější Lenovo Tablety“? Zejména Lenovo Tab P11 a P12. Když budete občas sledovat Alza leták nebo leták Mall, Datart, či OKAY Elektro, jistě brzy narazíte na zajímavou cenovou akci na tato žádaná zařízení.

Lenovo navíc neomezuje možnost využití Project Unity na konkrétní modely, omezení jsou dána jen parametry Lenovo Android zařízení:

  • operační systém:  Android 11 +
  • RAM: alespoň 6 GB
  • Procesor: minimálně Qualcomm Snapdragon 8 series

Omezení platí samozřejmě i pro samotné počítače, se kterými budete chtít svůj Lenovo tablet nebo telefon propojit:

  • operační systém:  Windows 10 20H1 +
  • RAM: alespoň 8 GB
  • Procesor: minimálně intel i5 +
  • počítač musí mít Windows Media Player a .NET FRAMEWORK, Version=v4.8​

Jak se dá Project Unity použít?

Konkrétní možnosti využití Project Unity nastínilo samotné Lenovo následovně: „S Project Unity můžete mít na počítači spuštěný video hovor, zatímco plochu tabletu využijete ke sdílení obrázků či textu ve virtuálním prostředí hovoru. Stejné je to s PowerPoint prezentací, kdy můžete na jednom zařízení prezentovat a na druhém mít otevřené poznámky. Project Unity zkrátka vytváří jednotné prostředí napříč zařízeními pro plné využití funkcí a aplikací“.

Plocha počítače se dá také jen zrcadlit, bez toho, abyste v ní spouštěli jiný model přístupu k ní. Anebo si okno, které už se na monitor PC nevejde, přesunete vedle do tabletu. Nutné je totiž uvědomit si, že tablet, na který jste plochu monitoru vašeho PC rozšířili, není jen pouhým displejem. Je plně funkční v počítačovém módu! Díky Smart Task Collaboration můžete dotykem na tabletu (nebo perem) přímo ovládat rozšířené nebo zrcadlené prostředí Windows v počítači.

Inovace jdou v Lenovo krok za krokem a celkem rychlým tempem

Ještě před uvedením Project Unity rozšířilo Lenovo funkčnost tabletů natolik, že byla označena za nový smysl využití těchto zařízení. Výrobce totiž umožnil, aby Lenovo tablety fungovaly jako centrum chytré domácnosti s podporou Asistenta Googlu. Tablety se totiž při nepoužívání mohou proměnit na centrálu pro chytrou domácnost. Více se o této funkcionalitě dozvíte v našem článku.

Další článek: Internet můžeme Švýcarsku jen závidět. Běžné jsou 10Gb/s přípojky, první operátor posílil na 25 Gb/s

Témata článku: ,