Lenovo: podniky chtějí hybridy s Windows 8, žádné Windows RT

Windows 8 se nedaří tak skvěle, jako tomu bylo u některých předchozích generací, obrovským propadákem je ale verze Windows RT, která je určena pro platformu ARM. Windows RT neumožňuje spouštět klasické programy pro Windows a na následné zmatení zákazníků si stěžovali i samotní výrobci.

Na adresu Windows RT se negativně vyjádřil i jeden z manažerů společnosti Lenovo, která v nejnovějším případě představila hybridní ThinkPad Helix. Tento hybrid je vybaven Windows 8 Pro, takže je určen i pro segment firem.

Podle Simona Kenta v rozhovoru pro PCWorld není Windows RT to, co by podniky chtěly – operační systém, na kterém nelze spustit stávající programy pro Windows. ThinkPad Helix přitom nabízí komfort plnohodnotných Windows i hybridní formu notebooku a tabletu.

2013-01-04_Helix-1a.jpg
Lenovo ThinkPad Helix s WIndows 8 Pro (Zdroj: Lenovo)

Microsoft tak s Windows RT čekají ještě krušné časy. Nové aplikace určené pro nové rozhraní „Metro“ (Modern UI) sice v drtivém případě pracují na Windows 8 i Windows RT, ale přechod používání desktopových aplikací na nový styl bude rozhodně na dlouhý a několikaletý běh.

Diskuze (31) Další článek: Miniaturní počítač Raspberry Pi má po úpravě vodní chlazení

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,