Snapchat | Rozšířená realita | Lego

Lego už můžete stavět virtuálně s kamarády. Snapchat ho přemístil do rozšířené reality

Stavění lega sice nezní jako zábava, která by šla provozovat virtuálně, a ještě k tomu na sociální síti, ale přesně s tímto principem přichází Snapchat. Aplikace představila sérii nových filtrů Connected Lenses, které umožní multiplayer zážitek s kamarády skrze rozšířenou realitu. Jinými slovy můžete se s přáteli domluvit a něco drobného si přes Snapchat v AR módu zahrát, nebo třeba právě postavit lego.

Stavění lega je největší tahák, na který sociální síť láká. Celá věc je přímo domluvena s výrobcem, a je to zcela první virtuální verze této populární hračky. Některé její sety už dříve podporovaly nadstavbu v podobě rozšířené reality, ale vždy k tomu byl potřeba základ ve formě fyzických kostiček.

Lego si budete moci postavit buď s člověkem, který se nachází ve vaší blízkosti, nebo vyloženě na dálku přes internet. Model je pak zobrazován obou uživatelům v reálném čase.

Stavebnicí to ale samozřejmě nekončí, i když je nejvýraznější. Snapchat představil řadu dalších AR novinek, například nové nástroje pro nakupování v tomto módu nebo oznámil spolupráci s Disney, kdy si v Disney parcích budete moci skrze aplikaci zobrazovat různé exkluzivní filtry.

Stále více firem totiž tlačí na multiplayer AR. Hlouběji začal tuto oblast prozkoumávat například Niantic, jedna z předních tváří rozšířené reality a i Microsoft má svou platformu Mesh, která by něco podobného měla umožňovat.

Diskuze (3) Další článek: Procesory Intel Rocket Lake: Poslední pokus o odpor se 14 nm

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,