Testy | Notebooky | Hewlett Packard (HP)

Legendární jméno v novém lepším kabátě a s OLED panelem. Test notebooku HP Pavilion Plus 14

HP je jedním z posledních výrobců, který u svých notebooků odolával OLED panelům, což napravuje zbrusu novým Pavilionem 14.

Plusy

  • Kvalitní celokovová konstrukce
  • Tichý chod, vysoký výkon
  • Vynikající OLED panel
  • Špičková kamera, čtečka otisků prstů
  • Skvělé reproduktory

Minusy

  • Při delší plné zátěži se zpomaluje
  • Nepatří k nejtenčím
  • Kratší výdrž na baterii
7,9
Hodnocení

Testovaný HP Pavilion Plus 14 vypadá úplně jinak, než jsme byli u Pavilionů zvyklí. Dlouhá léta ty byly celostříbrné stroje, kterým nechyběly ani stříbrné klávesy s bílým podsvitem. Novinka naproti tomu sází na tmavý vzhled, a hlavně celokovové provedení, díky kterému je notebook velmi pevný a odolný. Přesto se kvůli většímu touchpadu při uchopení za roh základny mírnému průhybu nevyhne, a jestliže zaberete více, dojde dokonce i k samovolnému kliknutí tlačítkem, i když nefunkčním.

Displej je chráněn na jedničku a víko otevřete až do dostačujícího úhlu 139°, přičemž lze snadno otevřít jen jednou rukou. Víko musí být pevnější, protože chrání OLED panel, který je obecně křehčí. Nevýhodou OLED je také to, že má lesklý povrch, takže trpí na odlesky světlého okolí.

aa4d4fed-e1a4-48f1-9c2b-f2281050dda6
Tmavá zadní strana víka je stejně jako celá základna kovová, ale i na ní snadněji ulpívají šmouhy a otisky prstů

Radost pohledět

Zato vám ale OLED nabídne dokonalou černou, vysoký maximální jas a mimořádně bohatou škálu barev pokrývajících až barevný prostor DCI-P3, i když za cenu vyšší barevné odchylky. Pokud ale chcete přesné barvy, stačí jen zapnout režim HDR. V tu chvíli začne gamut kopírovat barevný prostor sRGB a barevná odchylka klesne na minimum. Také se značně zvýší maximální úroveň jasu. Ideální pro úpravu fotografií.

741061e2-6258-49be-a884-5636ecb8d07b

Jen počítejte s obecným neduhem OLED panelů, že jsou náročnější na spotřebu energie, obzvláště při zobrazení světlých ploch. To vás na cestách, kdy budete z baterie chtít vyždímat maxi­mum, naučí využívat tmavé motivy a například černé stránky ve Wordu.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Diskuze (1) Další článek: Díky zákazu látek poškozujících ozonovou vrstvu začnou v Arktidě léta bez ledu o patnáct let později

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , ,