Kvůli smrti Michaela Jacksona přestaly fungovat Google Zprávy

Smrt Michaela Jacksona je smutnou zprávou nejen pro jeho fanoušky, ale radost z ní neměli ani inženýři v Googlu. Na blogu Googlu se objevila zpráva, že enormní zájem o informace týkající se smrti Michaela způsobily nefunkční službu Google Zprávy (Google News).

Ústav soudního lékařství informoval, že Michael Jackson byl přijat 25. června v bezvědomí a jeho smrt byla konstatována ve 2:26 pm (PDT), tj. 23:26 hod našeho času. Již kolem 23:00 hodiny se viditelně zvýšil zájem lidí o informace okolo Michaela Jacksona.

Naprosto skokový nárůst hledanosti byl zaznamenán před půlnocí, přičemž o půlnoci dosáhl svého vrcholu. Onen vrchol, týkající se hledání informací o Michaelovi, systémy Googlu původně vyhodnotily jako automatizovaný útok, a tak asi po dobu 25 minut byla některým lidem na stránkách Google Zprávy zobrazována omluva, že nelze informace poskytnout.

michael-jackson-searches.png
Enormní hledanost okolo půlnoci (Zdroj: Google)

Hledanost postupně začala klesat. Stabilizovat se začala okolo páté hodiny ranní. Žebříček hledanosti naleznete na Google Trendy, včetně návaznosti na články.

Diskuze (25) Další článek: Nové Eclipse PDT 2.1 s podporou PHP 5.3

Témata článku: , , , , , , , , , , ,