Technologie | COVID-19

Kvůli koronaviru se neuskuteční ani největší počítačový veletrh Computex 2020

Kvůli pandemii nakonec neproběhne ani další technologický veletrh. Tchajwanští organizátoři dnes oznámili, že letošní Computex se definitivně ruší a uskuteční se až příští ročník. Akce měla původně proběhnout již tradičně začátkem června, ale nakonec ji organizátoři posunuli na září.

Tchaj-wan má doposud jen 443 potvrzených případů nákazy Covidem-19 a sedm úmrtí, takže Computex na rozdíl od jiných akcí v postiženějších částech světa dostal ještě druhou šanci. Jenže opatření v jiných zemích světa se neuvolňují tak rychle, jak se čekalo. Kvůli omezením (nejen) v letecké dopravě hrozilo, že by Computex ztratil velkou část návštěvníků a vystavovatelů.

Loňský Computex navštívilo skoro 1700 vystavovatelů z 30 zemí a 42 500 návštěvníků ze 171 zemí. Za celou bezmála čtyřicetiletou historii již na Computex zavítalo skoro 7,5 milionu lidí.

Kvůli koronaviru letos neproběhne olympiáda a řada dalších sportovních, společenských nebo kulturních událostí. Nebyly či nebudou MWC, E3, GDC, Photokina, Microsoft Build, Apple WWDC, Google I/O, Facebook F8, Nvidia GTC, Adobe Summit atd. Část z nich ale nahradí online prezentace. Optimističtí zatím zůstávají v Německu. Herní akce Gamescom (konec srpna) a spotřební veletrh IFA (začátek září) jsou stále v plánu.

Diskuze (1) Další článek: Vývoj Starshipu dostal nejvyšší prioritu. SpaceX chce ještě letos uskutečnit zkušební let na oběžnou dráhu Země

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,