Windows 10 | May 2019 Update

Květnová aktualizace Windows 10 je podle Microsoftu připravená pro plné nasazení

Nejnovější velká aktualizace Windows 10 – May 2019 Update – vyšla v květnu, až nyní ji ale Microsoft označil jako vhodnou pro široké nasazení. A to i přesto, že obsahuje několik známých chyb.

Aktuální status aktualizace udává web Microsoftu, který uvádí, že je vhodná pro šíření všem uživatelům skrze Windows Update. Skrze něj se již minulý měsíc dostala k 45 % uživatelů, nyní ale bude Microsoft cílit na zbývající desítky procent. Upgrade nyní doporučuje nejen osobním, ale i firemním zákazníkům.

Hlavní vlna nucených aktualizací nastane v následujících týdnech, 2. listopadu totiž skončí podpora Windows 10 verze 1803 – tedy poslední masově šířené verze. Následující 1807 totiž doprovázely všemožné problémy, až ji firma z Windows Update stáhla.

Květnová aktualizace stále není bez problémů

Samotná květnová aktualizace ale také není bez problémů, byť nejsou v tak velkém měřítku, jako u oné podzimní. Nedávné kumulativní aktualizace ale způsobovaly nefunkční nabídku Start, nespolehlivé notifikační centrum a špatný zvuk ve hrách. Stejně tak je blokována na některých zařízeních s Wi-Fi adaptéry od Intelu a Broadcomu, kde způsobuje problémy. Zde ji bude možné nainstalovat později.

Brzy by ale měla vyjít podzimní aktualizace Desítek a tak Microsoft potřebuje co nejvíce počítačů aktualizovat na nové verze. Na podzim se ale nedočkáme žádných velkých změn, jednat se bude spíše o menší update s drobnými opravami. Další velké novinky můžeme čekat na jaře příštího roku.

Jak zkrotit Windows update? Poradíme:

Zdroj: Computerworld

Diskuze (33) Další článek: Karmic Oslo prý bude nejlepší elektrokolo na světě. Už teď si ho můžete předběžně koupit

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,