Hudba, filmy, seriály | Televize | IPTV

Kuki poběží i v prohlížeči jako Netflix. Předplatitelé se mohou hlásit do bety

Česká IPTV Kuki konečně zamíří do prohlížeče a nabídne webovou službu. Zájemci z řad předplatitelů mohou na stránkách Netboxu vyplnit formulář a přihlásit se k testování, které začne 19. listopadu.

Televize Kuki doposud nabízela příjem skrze IPTV set-top-box, k dispozici byla také desktopová aplikace pro Windows, macOS a Linux, aplikace pro mobilní telefony nebo verze pro chytré televizory Samsung a Android TV.

Univerzální webová podoba, kterou spustíte v každém dnešním moderním prohlížeči, však chyběla, přitom některé konkurenční služby, třeba SledovaniTV a O2TV, ji už nějaký čas mají.

eba72174-4ff9-4f4c-a5d9-4ee0b94420b2
Pokud patříte mezi předplatitele Kuki, můžete se přihlásit do testování

Televizi Kuki provozuje převážně brněnský internetový operátor Netbox (SMART Comp a.s.) společně s pražským AIM (Planet A a.s.), nicméně nabízí ji i hromada lokálních operátoru napříč Českem a lze ji provozovat v jakékoliv síti. Díky tomu patří k hlavním hráčům na trhu.

V čem se liší IPTV od té klasické?

IPTV obecně pak oproti té tradiční boří některé zažité způsoby sledování pořadů. Všichni operátoři například nabízejí až několikadenní historii všech kanálů, takže si můžete kdykoliv spustit jakýkoliv pořad podobně jako video z YouTube apod. IPTV tedy bortí princip lineární televize.

Stejně tak IPTV zpravidla umožňuje nahrávání pořadů, přičemž vše se ukládá v datacentrech poskytovatelů, čili i tyto pořady jen streamujete z internetu, takže STB nepotřebuje být vybavený pevným diskem.

Do třetice, jelikož jde opravdu o takový televizní YouTube, můžete na televizi koukat nejen skrze televizor, ale i na mobilu a dalších zařízeních s internetovou konektivitou. A pokud tomu nebrání smluvní dohody, tak nejen v Česku, ale třeba i na dovolené v zahraničí, kde tak nemusíte být na hotelovém pokoji odkázáni na místní kanály.

Diskuze (7) Další článek: Údajně nejrychlejší DNS server 1.1.1.1 je už k dispozici i na Androidu a iOS

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,