Koronavirus | Byznys

Krvavý týden. Akcie technologických firem jsou teď větší divočina než Bitcoin. Může za to koronavirus

Přestože se nákaza koronavirus v Číně šíří již několik týdnů, tak až na omezení výroby a zavírání prodejen některých firem se situace trhu nijak výrazně nedotkla. To se však změnilo s rozšířením nákazy do Evropy a investoři začali v tomto týdnu intenzivně prodávat akcie světových (nejen) technologických firem. Výsledkem toho bylo smazání cca ročního růstu akciových indexů během jednoho týdne.

Akciový index Dow Jones Industrial Average, skládající se z akcií 30 nejvíce kapitalizovaných amerických firem, ve čtvrtek dokonce zažil největší denní propad historii (cca o 1200 bodů). O moc lépe na tom nebyl ani index S&P 500, který se skládá z akcií vrovnou 500 burzovně obchodovaných společností v USA. 

Velký pád se dotkl převážně technologických firem jako je Apple, Google, Microsoft, Tesla a dalších, kteří po snových růstech v úvodu letošního roku zažívají aktuálně těžké dny. Propady ceny nejen těchto firem si můžete prohlédnout v galerii.

Diskuze (18) Další článek: Hlodač měl být lepší než Google. Ani po deseti letech „jiné objekty“ brněnského programátora revoluci nepřinesly

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,