Krátké foto: Teac HD 15TV - netradiční řešení externího disku a přehrávače

Teac HD 15TV je něco, co se opravdu každý den nevidí. Kompaktní externí pevný disk o kapacitě až 80 GB je totiž možné připojit i do speciálního stojánku, který umí fungovat nejen jako čtečka paměťových karet, ale i jako DivX či MP3 přehrávač s výstupem na televizi.

Související odkazy

Slovník
firmware
JPEG
MP3
MPEG
USB

Zařízení umí přehrávat formáty MPEG 1 a 2, DiVX, WMA, MP3 a Motion JPEG. Nabízí dva sloty pro CompactFlash a Microdrive (do jednoho z nich se připojuje externí disk), a také čtečku karet SD, MMC, SMC a MemoryStick. propojení s počítačem zajišťuje USB 2.0, výstup obrazu je možný přes kompozitní video, S-Video, VGA a YUV. Při přehrávání filmů zatím nepodporuje titulky, ale to by se mělo brzy změnit aktualizací firmwaru.

Podrobnou recenzi najdete v Computeru 8/05, který vyjde 21. dubna.

Klikni pro větší obrázek. Klikni pro větší obrázek. Klikni pro větší obrázek.

Samostatně použitelný pevný disk a dokovací stanice. Při zasunutí disku do stojanu to vypadá vskutku netradičně. Na přední straně je čtečka paměťových karet a čidlo pro dálkové ovládání.

Klikni pro větší obrázek.   Klikni pro větší obrázek. Klikni pro větší obrázek.

Kompaktní dálkové ovládání poskytuje přístup ke všem důležitým funkcím přístroje. Externí pevný disk má mimo USB konektoru i rozhraní pro CompactFlash, tím se také připojuje k dokovací stanici.

Klikni pro větší obrázek. Klikni pro větší obrázek. Klikni pro větší obrázek.

Ovládání je možné i joystickem na základnové stanici.  Pohled do odkrytého konektoru na horní straně, vložit do něj můžete i běžnou CompactFlash kartu

Klikni pro větší obrázek. Klikni pro větší obrázek. Klikni pro větší obrázek.

Na zadní straně je prostor pro připojení napájení a výstupů, je tu dokonce výstup na monitor. VGA (YUV), S-Video a kompozitní výstup jsou dostatečné možnosti výstupu videa.

Diskuze (10) Další článek: Klient IM systému Trillian může spouštět nebezpečný kód

Témata článku: , , , , , , , , ,