Krátké foto: Stylový notebook Acer Ferrari 4005WLMi

Je Acer Ferrari jen další super drahý reklamní předmět s logem hřebce v žlutém erbu, nebo skutečný špičkový notebook? Vlajková loď stáje Acer přináší skvělý výkon a výbavu se zaručeně exkluzivním dojmem, který se vytváří kolem všeho s legendární italskou značkou rychlých automobilů.

Související odkazy

Katalog produktů
Notebooky

Notebook je celkem pochopitelně postavený na platformě AMD Turion. Tento fakt vychází nejen z duchu inovace a moderních technologií (kterou se Acer v případě Ferrari chlubí), ale hlavně ze spojení značky AMD a známé stáje vozů F1. Testovaný model je již druhou generací notebooků Ferrari a podobně jako v případě prvního modelu i druhá generace je inovátorem na dosud málo rozšířené platformě. Zvolená čipová sada pochází z dílny ATI a patří podobně jako procesor k nejmodernějším na trhu.

Klikni pro větší obrázek. Klikni pro větší obrázek.

Srdcem je nejvýkonnější dostupný model AMD Turion s označením ML-37 a reálnou frekvencí 2,0 GHz. Výkon tedy odpovídá přibližně stolním verzím s indexem 3200 až 3400+. Grafický čip ATI Radeon X700 má 128 MB paměti. Kapacita operační paměti je pro notebooky ještě důležitější než pro stolní počítače, a proto základní velikost 1 GB nelze jinak než pochválit, protože pro hraní her a náročnější práci jde o základní podmínku pro rychlost práce a odezvu systému. Acer Ferrari má dvouvrstvou DVD vypalovačku, která je v netradičním provedení „slot-in“ neboli bez vysouvacího šuplíku.

Klikni pro větší obrázek. Klikni pro větší obrázek.

Zásluhu na exkluzivním vzhledu a provedení tom má nejen notoricky známá značka uprostřed víka displeje, ale i netradiční materiály použité pro konstrukci. Šasi je totiž vyrobeno z uhlíkových vláken, což také náležitě vyjadřuje barevné podání víka displeje. Samotný tvar a konstrukce již nejsou úplně unikátní a ze stejným nebo velmi podobným tvarem se setkáte i u nižších variant téže značky nebo na intelovském ekvivalentu Acer Ferrari. Tvarově se tělo notebooku pochopitelně odvíjí od rozměru displeje. V tomto ohledu je Acer Ferrari trendový a má širokoúhlý displej 15,4“ a rozlišením 1 680 × 1 050 pixelů

Klikni pro větší obrázek.

Podrobnou recenzi doplněnou měřením výkonu i výdrže a kompletními parametry připravujeme do časopisu Computer Speciál - Notebooky, který vyjde 20. října 2005.

Diskuze (27) Další článek: IMAP nebude, registrace na Spolužácích a další novinky na Seznamu

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,