Krátké foto: Notebook Sony Vaio VGN-A497XP

Mít mobilní počítač bez kompromisů ve výkonu a pohodlí je snem mnohých uživatelů. Jsou však i notebooky, které kromě všech těchto praktických vlastností nabízejí víc – osobitý styl a radost ze všeho, co na takovémto počítači budete vytvářet.

Související odkazy

Katalog produktů
Notebooky

První dojem z testovaného notebooku je v tomto případě skutečně neopakovatelný. Většinu hmoty s sebou nese konstrukčně jedinečný 17“ displej. Nezvyklá je nejen velká úhlopříčka, ale také obrovské rozlišení. S dostupnou plochou 1 920 × 1 200 bodů můžete pracovat vskutku neomezeně. To je téměř dvakrát více, než mají klasické 17“ nebo 19“ LCD monitory. Displej ale není pouze velký, ale nabízí také skvělý obraz. Technologie Sony X-Black vytváří efekt dokonalé černé a bílé, které jsou doplněny věrnými a sytými barvami. Bez ostychu lze prohlásit, že jde o displej hodný profesionálního grafika.

Klikni pro větší obrázek. Klikni pro větší obrázek.

Výdrž baterie a rozměry přirozeně směřují k stolnímu použití, které je pro tento notebook především zamýšleno. Výkonem totiž směle nahradí téměř jakýkoli dostupný stolní počítač – jediným minusem je nižší rozšiřitelnost. Ve výbavě by leckomu mohla chybět například ještě lepší grafika, ta použitá (ATI Mobility Radeon X600) patří dnes již pouze do průměru.

Klikni pro větší obrázek. Klikni pro větší obrázek.

Počítač má kvalitní softwarovou podporu pro správu počítače. K hlavním výhodám patří programy pro kontrolu frekvence procesoru, které umožňují i manuální nastavení hlasitosti větráčku. Hlučnost je tím pádem velmi nízká a zahřívání bezproblémové. Celkově lze VGN-A497XP označit za velmi důstojnou náhradu jakéhokoli stolního počítače, která obsahuje špičkový displej, na němž je radost sledovat HDTV video nebo pracovat s grafikou.

Podrobnou recenzi doplněnou měřením výkonu i výdrže a kompletními parametry připravujeme do časopisu Computer Speciál - Notebooky, který vyjde 20. října 2005.

Diskuze (14) Další článek: Uvolnění OpenOffice.org 2.0 odloženo

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,