Korea znovu a znovu s MP3

Máme tady jako tradičně novinky ze země, kde se kolem formátu MP3 tvoří nejvíce hardware na celém světě.
Společnost CVC Networks přichází se svým novým multiformátovým internetovým přehrávačem za velmi nízkou prodejní cenu. Tento nový přehrávač se jmenuje CAP a dokáže přehrávat veškeré dnešní digitální formáty – MP3, Windows Media Audio, Advanced Audio Coding (AAC) a řadu dalších. Jde v podstatě o jediný přehrávač, který dokáže přehrávat všechny tyto formáty. Jak samotný výrobce uvádí, i v budoucnu bude možné kdykoliv do přehrávače dohrát update, který umožní přehrávat i dalších hudební formáty, které se v budoucnu prosadí. CVC Networks se po delší době také dala dohromady s Greatbox (společnost založená v USA), která nabízí digitální hudbu prostřednictvím Internetu v USA a Koreji. Greatbox se také rozhodl zainvestovat do CVC Networks 3 milióny dolarů na rozvoj právě této akce. Rozhodnuto také bylo o tom, že CVC Networks dodá do USA více jak 3 milióny kusů zmiňovaných přehrávačů během 3 let.

Na druhé straně rozjíždí korejská firma Langtech Communications společenství se společností Chollian (počítačové služby společnosti Dacom Corp.) a Toonivers (stanice kabelové televize) o vzájemné spolupráci při rozjezdu nového projektu, který je zaměřený především na formát MP3. Společnost Langtech má dlouholeté zkušenosti s výukou cizích jazyků pomocí počítačů. Dnes se chystá na spojení formátu MP3 v distribuci nahraných mluvených pasáží na CD a dalších nosičích a na Internetu.

Jak je vidět, tak Korea stále více s formátem MP3 útočí do celého světa a každým dnem se rozrůstají firmy, které dělají do formátu MP3. Podle statistik se odhaduje, že během 2-3 let bude Korea hlavním a největším dodavatelem MP3 hardware na celém světě. Ono tomu už v podstatě je už teď. Pokud se chystáte koupit nějakých MP3man či jiný digitální přehrávač, věřte tomu, že tento výrobek má 100 % původ v Koreji. Výjimku tvoří některé velice značkové, ryze americké výrobky, které MP3 hardware v menší míře také vyrábí.

Váš názor Další článek: CD-ROM Broučci: veselo pod jalovcem

Témata článku: , , , , , , ,