Konference zachraňují Invex

Diskuze čtenářů k článku

Comphacker  |  20. 04. 2001 19:30

No já jsem byl na INVEXU letos opět, jako každý rok, ale tentokrát jsem našel odvahu, zajít se podívat do GAME HALL. Tuhle blbost už ale nikdy neudělám. První co mě při vstupu do GAME HALL dostalo, bylo strašné horko, smrad a děsný kravál. Hala plná školáčků a snad ani jeden (když to přeženu) dospělý človíček. No hrůza. Co mě ale mrzí je fakt, že tam bylo (snad) 30 počítačů, ale jinou hru,
jak FORMULE a NHL jsem tam neviděl. Proč se tam nejely třeba nějaké soutěže s NEED FOR SPEED nebo basket NBA LIVE 2000? No hrůza, ale fakt největší maras byl ten smrad. Jinak byl INVEX celkem dost dobrej a za rok jedu zase!

Jestli chcete, tak se aspoň podívejte na més tránky... tak čus!
http://mujweb.cz/www/comphacker

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Squid  |  20. 04. 2001 19:30

letosni invex stal za h.... nic noveho nepredvedly a kdyz se clovek na neco zepta tak mu nikdo neumi odpoveded viz. treba experti od telecomu mi neumnely pomoct s isdn a kdyz sem se chtel zeptat treba u takoveho stanku jako asuscom na isdn modem tak my neumnely ani rict jak jede tak nevim o cem je invex jestli o tom aby kazdy debil se ukazal zer umi podnikat nebo otom aby ruzni vyrobci predvedly neco noveho ale priklanim se kte prvni variante

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
hil  |  20. 04. 2001 19:30

No nevím, já jsem na Invexu viděl pouze ve sktečnosti to, co předtím na Internetu. Když mě něco zajímá a potřebuju o tom něco vědět, tak si to prostě na webu najdu a nečekám na výstavu. No a Oscara už nechci ani vidět. (Byl jsem první den - "Víte co je nového u Oskara?" asi 100x.)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jára zdeněk  |  20. 04. 2001 19:30

nechal jsem se opět letos přesvědčit, abych jel na Invex aplně s vámi souhlasím,kdo čte aspoň základní časopisy nebo hledá informace na internetu byl zde zbytečně.Oskar, to byla v pondělí kapitola sama pro sebe a i kdybych již neměl mobil,určitě bych si Oskara nekoupil.Nakonec to dopadlo tak, že jsem mobil držel viditelně v ruce kdykoliv jsem se blížil k "červeným bundám".Nejvíce mne však překvapil přístup na stánku České obchodní banky,kde vedli 4 vystavovatelé "zasvěcenou debatu" o homeobakingu,a když jsem vznesl stupidní dotaz, tak hledali 5,který by potom se mnou diskutoval třeba hodinu,kdybych měl více času.A zbývající 4 pokračovali v debatě "jaká je to kravina" u pultu,kde se zastavovali další návštěvníci. Jezdím po veletrzích v jiné branži a letošní Invex na mne působil dojmem,který se projevuje i u nás, "co by si ostatní řekli,že tady nejsme" a tak to zkrátka nějak protrpíme. je to bohužel trend nejen¨,který stále sílí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jára zdeněk  |  20. 04. 2001 19:30

nechal jsem se opět letos přesvědčit, abych jel na Invex aplně s vámi souhlasím,kdo čte aspoň základní časopisy nebo hledá informace na internetu byl zde zbytečně.Oskar, to byla v pondělí kapitola sama pro sebe a i kdybych již neměl mobil,určitě bych si Oskara nekoupil.Nakonec to dopadlo tak, že jsem mobil držel viditelně v ruce kdykoliv jsem se blížil k "červeným bundám".Nejvíce mne však překvapil přístup na stánku České obchodní banky,kde vedli 4 vystavovatelé "zasvěcenou debatu" o homeobakingu,a když jsem vznesl stupidní dotaz, tak hledali 5,který by potom se mnou diskutoval třeba hodinu,kdybych měl více času.A zbývající 4 pokračovali v debatě "jaká je to kravina" u pultu,kde se zastavovali další návštěvníci. Jezdím po veletrzích v jiné branži a letošní Invex na mne působil dojmem,který se projevuje i u nás, "co by si ostatní řekli,že tady nejsme" a tak to zkrátka nějak protrpíme. je to bohužel trend ,který stále sílí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jiří Hlaváč  |  20. 04. 2001 19:30

Letos jsem se na INVEX ani nevypravil. Předně jsem neměl dostatek času, ale především jsem se obával že mi tato výstava již nepřinese to co ještě před lety.
Docela bych si přál následující vizi. Mohlo by se upustit od megalomanských superšou a přímo vnucování se zákazníkovi na straně jedné a neochota smíšená s arogancí unavených vystavovatelů na straně druhé. Pokud by se z invexu přestal dělat cirkus pro lidi a vrátilo se to zpět k výstavě, kde bude plno zajímavostí, novinek, ale třeba i produktů na trhu které si ale normální diváci ještě nemohli prohlédnout a ošahat, ztratilo by třeba celé šou ten půvab pro mladé lidi, tedy spíše děti, které sem nepřišli získat nové informace a přehled. Mhoho znich do Brna přijela jen proto, že "jela na Invex". Významem stajným jako byl jsem na Matějské pouti.

Pokud by z jedné strany neburácela hudba a reklamní slogany a z druhé strany se netlačil dav rozvasnenych pubertaku, pak by se na takove vystave mohli krasne snoubit konference, jednani obchodnich partneru a prezentace plus popripade prodej vyrobku a produktu koncovym zakaznikum. Tem by se zde pak mohlo dostat i hodnotnych informaci od lidi na druhe strane stanku, kteri by nebyli unaveni naporem darkuchtivych batuzkaru s rukama plnymi igelitek nalozenych prospekty. Vzdy se mi libylo, s kolika prospekty nekteri dokazali odchazet a jen jsem si mohl tipovat kolik z nich skutecne alespon jednou prolistuji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
E-mil  |  20. 04. 2001 19:30

Napsat něco o tom, jak se která významná firma prezentovala, co předvedla, co ukázala, která se neukázala, co mají v plánu a co by si návštěvník neměl nechat ujít je zřejmě nad Vaše novinářské schopnosti.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
E-mil  |  20. 04. 2001 19:30

Srovnává-li někdo Invex s CeBITem pak by měl také připomenout, že Německo je velmi ekonomicky silný stát a tudíž i dobrý trh pro IT firmy. Chtěl bych vidět, jak takové firmy jako Microsoft, Novell, AMD, Intel, Cisco, IBM ... budou čekat, až pan Holčík příjde navštívit Invex, aby mu generální ředitelé těchto firem osobně předvedli svoje produkty a pan Holčík mohl napsat o Invexu něco pozitivního.
IT firmy si při poměrně rychlém vývoji nemohou obvykle dovolit čekat na uvedení nových produktů (pokud se jim to samozřejmě mnohonásobně nevrátí). A přiznejme si, že Česko není Německo.

Kritizovat pane Holčík, umí kdejaký osel ... pardon ehm novinář ... kruci ... ono to je někdy nastejno, že?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rudolf  |  20. 04. 2001 19:30

Vždycky jsem si myslel, že Invex není moc užitečný pro IT odborníky, ale je výborný pro mládež a pro byznysmany.

Letos poprvé jsem byl na Invexu v roli "byznysmana", tedy člověka, který chce získat nějaké obchodní kontakty v nějaké konkrétní záležitosti (a tím nemyslím koupi nové inkoustové tiskárny).

A výsledný pocit? Splnilo to jenom část mých očekávání. Nakontaktovali jsme kvalitní partnery, ale zdaleka ne všechny, které jsme potřebovali.

A to došlo ještě k té pozitivní náhodě, že jsem potřeboval získat kontakty právě v době Invexu. Kdybych je potřeboval na jaře, nebo třeba v srpnu (to totiž dnes vyjde úplně na stejno), Invex mi vůbec nijak nepomůže.

Takže jsem díky Invexu ušetřil trochu - ale ve skutečnosti poměrně málo - času.

Ad konference: Ano, konference mohou Invex zachránit. Ale konference "Informace pro 21. století" ještě není tou pravou.

Den věnovaný exekutivě, střednímu managementu nebo IT specialistům - to je ještě moc hrubé dělení. Řekněme, že někoho zajímá třetí den. Ale: Dovedete si představit specialistu, kterého by zajímalo jak řízení výroby, tak zálohování dat, tak entertainment?

Já ano - ale musí to být člověk, kterého nebaví jeho práce a má spoustu volného času.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Milos Format  |  20. 04. 2001 19:30

Myslim, ze letosni INVEX byl po dlouhe dobe mnohem kvalitnejsi nez ty predchozi. Posuzuji to zejmena jako odborny navstvenik, ktery tam stravil pouze prvni dva dny. Pravda, INVEX zatim neni akci, na niz by byly uvadeny nejzhavejsi novinky (vetsinu znam z internetovych informaci jiz drive), ale presto ma autor clanku pravdu, ze nastal vyrazny posun smerem k "meetengovejsimu" pojeti vystavy. G1 byla sice i v prvnich dvou dnech temer nesnesitelna (Paegas, Eurotel, Telecom), avsak presto se naslo spousta klidnych mist, kde slo povykladat se znamymi ci partnery bez hluku vseobjimajicich show. Take konference mely vysokou uroven. Samozrejme, ze druha polovina je takova, jaka je. Proste komercni show na koncove zakazniky. Ale podstatou je, ze odborne dny tyto nesvary (byt vydelecne) docela odfiltrovaly (nikoliv dokonale, ale nestezuju si) a dalo se tak soustredit na odbornou cast. Tu verejnou (vcetne sberacu tuzek) jsem si radeji nechal ujit. K dalsim kladum (v prvnich dvou dnech) patrilo mnohem lepsi rozestaveni stanku (az na vyjimky - jako treba naprosto neprehledne zahajeni mezi dvema stanky v pavilonu "V"), a tim padem i snazsi pruchodnost. Proc chce byt Telecom, Paegas i Eurotel vedle sebe a prervavat se nechapu, ale asi je to nejaka jejich marketingova strategie.. Ja bych uvital, kdyby byli trosku dal od sebe (nevrhuji Eurotel, Oskar, Telecom a Radiomobil kazdy jeden roh pavilonu... :)) Nicmene celkove se mi letosni INVEX opet po letech jevil jako lepsi, kvalitnejsi a zvysujici svou uroven. (Byt, i dle vasich kritickych komentaru ma jeste co zlepsovat...)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Caleb  |  20. 04. 2001 19:30

Na letošním Invexu jsem nebyl a zřejmě už také nepůjdu. Na Invex jsem chodil poctivě od roku 1992 ale posledními třemi ročníky jsem byl tak zhnusen, že už těch 80 Kč za vstupné prostě nedám.
Už předloni se totiž začalo na Invexu být pomalu více kopírek a faxů než počítačů. A o loňském radši ani nemluvit. Co mě ale nejvíc dostalo, že tam třeba Centropen měl stánek s propiskami! Já jsem se šel schválně zeptat, jestli nabízejí nějaké přislušenství k počítačům (třeba pera do plotrů) a řekli mi že ne!! Dále tam byly firmy, které nabízely řezačky papíru, skartovače a jiné věci, které s IT nemají snad nic společného.
Já osobně si myslím, že Invex by se měl přejmenovat z "Veletrhu informačních technologií" na "Veletrh kancelářského vybavení"!!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš Holčík  |  20. 04. 2001 19:30

Centropen tu je opět, stejně tak prodej sekundových lepidel, válečkových pravítek, masážních křesel a podobně. Asi se jim to prostě vyplatí a tolik plochy zase nezabírají.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Pavel Mohyla  |  20. 04. 2001 19:30

1.) Na INVEX chodím proto abych se zaměřil na svět IT. Ne proto abych obdivoval BVV. (mezi námi není co obdivovat-na adresu pana podporujícího BVV)

2.) Letošní Invex byl nejhorší z doposud proběhlých ročníků.

3.) Varianta, která se na Invexu objevila před 3lety kdy byly 3 pavilony zvlášť byla ideální. Dovedete si představit odděleně GO, Twist, či Oskar prezentaci zaroveň s GAME HALL? A koho opravdu Invex zajímá klidně si připlatí za "plnou verzi".

4.) Nakonec jsem obdivoval jediné.... A to (i přesto že je nemám rád).....POLICAJTY.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jan Kotek  |  20. 04. 2001 19:30

Invex a veletrh informacnich technologii? Zlaty voci, zapomente na to! Copak tam byli ti, kteri skutecne neco znamenaji?
Videl tam neko stanek Oracle, Sybase, SUNu nebo Digitalu?
BVV musel hodne skemrat u IBM, MS a Novellu aby na invex vubec jeli (a taky z toho BVV nemel zdne prijmy)...
Invex je po strance technologii uz uplne prd*ly.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Janecek  |  20. 04. 2001 19:30

Pane kolego, mohl byste to podlozit nejakymi serioznimy podklady? Dekuji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Digital  |  20. 04. 2001 19:30

No, Digital na Invex nedostanete, i kdybyste mu za to zaplatil - ta firma uz totiz nekolik let neexistuje...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ondřej Soška  |  20. 04. 2001 19:30

To, že jste na letošním INVEXu nebyl, je asi velká chyba. Letošní INVEX byl perfektní. Je pravdou, že v minulých letech se na INVEXu prezentovalo spousty počítačů, byl představován nový software, apod. Doba šla ale dál ku předu a dnes již nikoho (především z oblasti HW) nenapadne čekat s uvedením nového zařízení (dejme tomu procesoru) na nějaký veletrh. Všichni se snaží dát svůj produkt do prodeje co nejdříve, protože ten první většinou ovládne trh mnohem snadněji než ti ostatní.

Před cca. pěti lety byl INVEX přehlídkou nového hardwaru a softwaru. Pavilony v nichž se toto prezenovalo byly přeplněné a zbytek více méně prázdný. Dnes se však INVEX ve značné míře změnil. Největší "boje" se odehrávají na poli telekomunikací a IT řešení. A samozřejmě se bude dále vyvíjet, možná úplně jiným směrem. Příští rok se dá očekávat to, co bylo již vidět letos, čili velká bitva nejen mobilních operátorů, ale i poskytovatelů pevného připojení (když už nám konečně padně monopol Telecomu).

Samozřejmě, že zlepšovat se bude muset pořát, ale letos se mi INVEX opravdu velmi líbil, jsem nad míru spokojen.

Ondřej Soška - www.vysokeskoly.cz

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Leon  |  20. 04. 2001 19:30

Invex uz davno neni to, co si o nem vsichni mysli. Ten kdo prahne po informacich, jde na odborne dny, kde cena vstupneho odradi skolaky a sberace tuzek. A nebo na specialni konference a predvadeci akce, at uz probihajici soubezne s invexem nebo v prubehu celeho roku. A na chovani vystavovatelu je alespon videt, jak vypada cela firma. Od neochotneho, znudeneho, obcas i priopiteho vystavovatele, co mluvi jako by byl na vystave Zeme zivitelka si tezko neco koupim a je jedno jestli hned nebo kdykoliv pozdeji.

Na adresu BVV bych rad rekl - prestante si cpat prachy do kapes a myslete vic na lidi. Je jasne, ze kdyz pronajem jednoho metru stoji nekolik desitek tisic, tezko si mala firma pronajme velky prostor. Je pak k smichu, kdyz se u stanku Adobe, kde se prezentuje novinka - Photoshop6 - tisni davy lidi, ze se ani neda projit, a za stankem jsou desitky metru ctverecnich volne. Chapu, ze je potreba navratit investice z vystavby novych pavilonu, co ale ty penize vydelavat pomaleji, myslet na blaho navstevniku? Vydelali byste urcite vice.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MaLer  |  20. 04. 2001 19:30

Mno, smula je v tom, ze Oskar na druhy odporny, pardon, odborny den nakoupil 30000 vstupenek pro sve zakazniky. A Oskar asi pouziva malo manageru a decision makeru, spis to jsou oblibeni batuzkari... v uterek to tam bylo zkratka k nevydrzeni... pondelek jeste jakztakz sel... krasny bylo, kdyz jsem mel pracovni schuzku u Radiomobilu a musel jsem na protisedici osobu rvat jak nalesy, abych prerval silenou prezentaci....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Vaclav Peroutka  |  20. 04. 2001 19:30

Ano, od Linux hallu jsem toho taky ocekaval vice. Kdyby vykopali za brany Invexu megalomanske projekce Paegasu a Eurotelu a misto toho dali vice prednost skutecnym technologiim, udelali by mnohonasobne lepe. A nebo tohle dat do jedne spolecne haly, sipky pro studenty sbirajici kdejake letaky, ze maji jit tam. Jenom by se na tom tolik nevydelalo...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
David Forman  |  20. 04. 2001 19:30

S tim se da souhlasit. Hruzne megalomanske akce mobilnich operatoru, ze kterych se stavaji samostatne a plne nezavisle prehlidky kyce a hnusu na ukor opravdovych technologii a opravdovych zakazniku. Ja byl na Invexu ve stredu, meli jsme pevne stanovena jednani a prestoze u dodavatele naseho IS to znamenalo 3 hodiny usilovne prace a hadek, mohl jsem obcas i z pozice cloveka uvnitr stanku pozorovat lidi behajici "tam venku".. Divny pocit, naprosto k smichu.. Pristi rok jedine v prvni dva dny.. Nedivim se vystavovatelum..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Sid  |  20. 04. 2001 19:30

NeViM jak u vás, ale u mě se díky letošnímu invexu vyvinula naprostá averze vůči sadám GO a Twist a dokonce i k celému Oskarovi.

Další věcí je, že většina firem neměla ve dnech proveřejnost vůbec zájem vysvětlit nebo konzultovat technologie.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Rostik INVEXfand  |  20. 04. 2001 19:30

Sešel s rok s rokem a opet jsem očekával pitomé kecy novinářů a podnikatelů na téma - je tu plno lidí, my nemáme klid, chodí nás otravovat plno sběračů, BVV nezvládlo nic atd.

Nejinak je tomu i letos. Bohužel (bohudík) je všechno podstatně složitější než se pánum od novin zdá.

Po 6 leté zkušenosti s INVEXEM a s jinými výstavami v zemi můžu říci toto :
- neznám úplně všechny výstavy v republice
- INVEX přesto považuji za nejlepší výstavu u nás, nezávidím BVV jejich práci a zároveň obdivuji zaměstnance BVV, že jsou schopni a ochotni takovouto akci neustále provádět, ačkoliv jim nadává kdekdo
- podnikatelé (vystavovatelé) neustále se snaží nadávat na příchozí návštěvníky a snaží se BVV nutit, aby omezil jejich počet. To je ale hrozná nehoráznost - místo aby se snažil vystavovatel přilákat lidi, tak jsou pro něj přítěží. Zajímavý ekonomický model chování podnikatele. ALE TO JE OBECNÝ ZVYK V TÉTO REPUBLICE. Zákazník není náš pán.
- BVV musí vyvíjet takové aktivity, které budou vyhovovat vystavovatelům, protože z nich má zisk
- BVV musí neustále podlézat novinářům (obecně kdokoliv v této republice jim musí lézt do prdele) protože novináři se sami postavili na roveň bohům a přes média mohou poplivat kohokoliv před miliony diváků či čtenářů

Podle mého názoru by mělo být ale vše jinak - BVV jako majitel ploch by se měl spojit s vystavovatelem a pro mne jako koncového zákazníka ukázat co vymysleli, vytvořili, napsali, nakreslili a nabídnout mi to k prodeji. Ať již rovnou na stánku, nebo na dobírku či jinak. Opět jak říkám, každý se stará o vystavovatele a o novináře, ale o toho, o koho jde především - O ZÁKAZNÍKA - o toho se zajímá málokdo. PROČ já si nemůžu objednat popřípadě ihned koupit diskety, grafickou kartu, tiskárnu, kopírku, grafický editor, toner u každého vystavovatele?!

Toto ale asi nebude vonět podnikatelům, protože ti by se nejraději sešli na kafíčko se svými známymi a pokud možno zadarmo a někde v klidu. To ale mohou dělat v Praze (odkud většina firem pochází). Tam nejsou schopni takovouto výstavu udělat.

Možná by stálo za to mít 3 dny pro zvané lidi, vést jednání bez přítomnosti návštěvníku, kterým by se v tyto 3 dny hlídal přístup a pak 2 dny udělat šou pro lidi. (a podle všek známek i z ciziny - výstavy bez šou lidi nepřitáhnou) Ti přece budou kupovat cokoliv za rozumnou cenu a když se jich tolik sjede z celé republiky, tak by se chtěli třeba i pobavit, někdy najíst, něco dostat i zadarmo a odejet domů spokojeni s tím, že pro ně BVV a vystavovatelé připravili zážitek, na který nezapomenou. Řeknu vám, že je dnes velkým zážitkem sledovat ty ksichty podnikatelů na stáncích, jak jsou unudění, unavení, často neumí ani mluvit a o správné češtině se vám může jenom zdát. Viď!

A k těm sběračům tužek - nebyli to právě vystavovatelé, kteří před drahnými lety po revoluci naučili chodit na výstavu právě takové lidi tím, že jim neskutečnými sumami peněz do kapes nutili tužky, letáky, balónky, bločky ajiné věci. To tu přece před 1989 nebylo. Alespoň ne v takové míře. Podle mne si za to mohou vystavovatelé sami a měli by si sypat popel na hlavu.

Přál bych si, aby na výstavu jezdili jen spokojení lidé a odjížděli by ještě spokojenější. O to se ale musí hlavně postarat podnikatelé-vystavovatelé. Ti přece nabízejí zboží, které já budu kupovat.

Domluvil jsem UFFFF!

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Tomáš Holčík  |  20. 04. 2001 19:30

Invex není jen pouze výstavou pro koncového zákazníka, tedy to, co vy tu zmiňujete. Velká řada firem tu jsou jen a pouze distributoři, které zajímají jejich obchodní partneři. Na Invexu si mohou vybrat, zda velké peníze obětují do kontraktační činnosti, kdy budou v kontaktu se svými přímými zákazníky, nebo do nepřímé propagace, pro koncové zákazníky.
Jsou firmy i pro přímé koncové zákazníky, které na Invexu prodávají koncové produkty.
Problémem je, že pro obě skupiny vystavovatelů je tak užitečná jen polovina Invexu, kdyby mohli, tak to prostě ve středu zabalí a odjedou. Jenže plochu vám na pár dní neprodají.
Takže se půlka raduje z klidu na jednání v první půlce a v druhá se raduje z vysokých obratů v půlce druhé.
Firmy nejsou ani nějak přímo odděleny v pavilónech, je to prostě hloupý mix, kde hlučné akce pro koncáky likvidují jednání na straně druhé.
CeBIT se to pokusil vyřešit organizací CeBIT Home a samotný CeBIT povýšil právě na tu nekoncákovou záležitost.
Klidně ať jsou dva Invexy, nebo je možné zaplatit jen odbornou nebo koncovou polovinu výstavy. Zatím je to hloupý kočkopes.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jan Kotek  |  20. 04. 2001 19:30

Souhlasim. Invex se nyni zvrhl do akce na oblbovani koncovych spotrebitelu a o technologiich se tam dozvite PRD.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Ondřej Soška  |  20. 04. 2001 19:30

S tím se přece nedá vůbec souhlasit. INVEX jsem letos navštívil minimálně po šesté a v posledních třech letech se účastním vesměs odborných dnů. Ve své reakci na článek uvádíte názory, které jsou více méně zarážející.

Např:
- neznám žádného vystavovatele, který by mne nebo mé kolegy od stánku vyháněl nebo dával na jevo, že jsme nevítanými hosty. Co se týče jejich tlaku na BVV, aby omezil přístup takovému počtu návštěvníků, musím s nimi více méně souhlasit. Když se na tuto problematiku člověk podívá z širšího pohledu zjistí, že vystavovatele stojí prezentace firmy na INVEXU XY desítek tisíc korun. Jelikož neznám přesnou částku, nerad bych spekuloval. Dále zaplatí nemalou částku za reklamní předměty (tužky, letáky, tašky, apod.), nocleh, stravu, mzdy zaměstnanců, apod. To jsou náklady pohybující se v řádech desítek, ne-li stovek tisíc korun. Ale na druhou stranu, má vystavovatel největší přínos právě z odborných dnů, kdy veletrh navštíví lidé, které daná problematika opravdu zajímá a podepíší s vystavovatelem nějaký kontrakt, popř. smlouvu, z čehož plyne pro vystavovatele určitá tržba. Toto se však děje pouze v pondělí a úterý, čili v odborné dny. Jakmile se otevřou brány výstaviště pro širokou veřejnost, je veletrh pro vystavovatele pravděpodobně ztátový. Objeví se totiž lidé, kterým já osobně říkám "sběrači", což jsou ve většině případů děti a mládež okolo patnácti let, jejichž hlavním cílem je získat nějakou tu tašku, propisku, tričko a co největší množství propagačních materiálů, aby se pak v autobuse či vlaku mohli chlubit co všechno ukořistili. Vystavovateli to však nepřinese ani korunu v tržbách, ale několik tisíc v nákladech. To je důvod, proč se vystavovatelé obecně snaží o zamezení přístupu těchto lidí.

- dále se mě nelíbí názor, že BVV musí podlézat novinářům. Kde jste to pro Pána spalšil??? Já jsem nikde neviděl, že by kdokoliv jak říkáte lezl novinářům do prdele. Je pravda, že masmédia mají velkou moc, to nepopírám, ale tvrdit takovéto nesmysly... To mi velmi připomíná postoje našeho pana premiéra Zemana. Většina časopisů, novin a vlastně i novinářů (nebereme-li v potaz bulvární tisk) nejsou ti, kteří by se neustále snažili někoho jak tvrdíte poplivat, ale sdělovat holá fakta.

- INVEX jako takový je dle mého názoru velmi dobrý a seriózní veletrh. Dovedu si však živě představit, že by v budoucnu nebyl INVEX takový, jaký byl letos. Letos byl opravdu perfektní a nedovolím si nikoho kritizovat ani za organizační stránku ani za nic jiného. Jen si myslím, že by pro příště měl být INVEX pro odborníky a novináře alespoň tři dny (já osobně bych byl pro dny čtyři) a zbylé dva (potažmo jeden) dny pro veřejnost. A ani by na tom nemusely BVV mnoho tratit. Mohly by o nějaký ten tisíc korun zvednou cenu výstavní plochy (to by se přece jen vystavovatelům investice vrátila) a cenu vstupného - kdo o návštěvu veletrhu opravdu stojí se nebude zas až tak dívat na cenu.

- Chtěl bych dát zapravdu panu Holčíkovi, že mnohé akce jsou až příliš hlučné (viz Český Telecom protože ten, to jako vesměs všecho, opět přehnal) a velmi ruší obchodní jednání . Proto by možná nebylo marné podobně jako na CeBITu je oddělit. Co se týče zřízení dvou INVEXů, nezdá se mi to jako dobrá myšlenka. Ještě jednou podotýkám, že by bylo nejlepší uděla INVEX na čtyři dny pro odborníky a jeden den pro veřejnost. Bylo by to mnohem více užitečné pro všechny strany.

Na závěr bych chtěl dodat, že letošní INVEX stál opravdu za to. Povedla se celá organizace veltrhu a věřím, že v příštích letech bude INVEX hrát alespoň stejnou roli na poli IT jako letos.

Ondřej Soška - www.vysokeskoly.cz

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Lumír Hájek  |  20. 04. 2001 19:30

S tou orientací na konference a prezentace to není až
tak pravda, jak dokládá naprosto podceněná akce "linux hall".

Neustále plno, špatná akustika (vzadu prostě nebylo nic rozumět). Po pěti minutách jsem to vzdal.
Přitom v areálu výstaviště byly naprosto nevyužité prázdné pavilony.

Že by to bylo tím, že platforma Linux je nekomerční a BVV naopak ano ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
checkbow  |  20. 04. 2001 19:29

podle meho nazoru byla linux hall naprosto poddimenzovana, protoze kdykoliv jsem prisel, tak kolem postavalo velke mnozstvi lidi, kteri si nemeli kam sednout. A pokud pomineme prednasky, nebylo ze sveta linuxu, potazmo unixu, videt nic zajimaveho.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
NOBODY  |  20. 04. 2001 19:30

Hmmm, no já nevím, ale třeba INTAC měl bezva stánek, a kdokoli si tam mohl Linux "ošahat" a zkusit si s ním pracovat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Hona  |  20. 04. 2001 19:29

Teda balónek, ten jsem chtěl a nikde jsem ho nedostal. Mě tedy chybí ))

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor