Apple | MacBook

Konečně nástupce pro Macbook Air: Apple na letošek plánuje nový levný notebook

Apple zanedbává nejlevnější Macy jak z kategorie stolních počítačů (Mac mini), tak notebooků (Macbook Air). Ve druhé polovině tohoto roku bychom se však mohli dočkat nástupce nejlevnějšího Macbooku. Zprávy přinesl web Digitimes s odkazem na zdroje mezi dodavateli displejů.

Nový Macbook by měl zachovat třináctipalcovou úhlopříčku a čekat můžeme jak kvalitnější panel typu IPS, tak vyšší rozlišení než původních 1 440 × 900 bodů. Konkurence s Windows obě tyto vlastnosti nabízí u strojů s cenami hluboko pod 20 tisíci. Aktuálně nabízený Macbook Air s TN panelem je spíše ostudou.

V ideálním případě, který je však spíše přáním, by mohl Apple nabízet podobný stroj jako se mu povedlo mezi smartphony s iPhonem SE. S nízkou cenou bychom tak rádi viděli Macbook s dobrým displejem a podobnými parametry jako nabízí nejlevnější Macbook Pro.

Samozřejmě bychom oželeli pokročilé možnosti jako je Touch Bar, wide-gamutový displej nebo Thunderbolt 3. Pokud by Apple stlačil cenu pod hranici 30 tisíc korun, mohlo by se jednat o značně lákavý model. Jestliže je takový Macbook v plánu, uvidíme jej patrně až na podzim.

Diskuze (61) Další článek: Windows 10 nově prozradí, jaká data z vašeho počítače posílají Microsoftu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,