Konec problémů s papírovými výkresy?

Iniciativa S.E.A. se snaží vyřešit problém co s papírovými výkresy a jak na ně.
S.E.A. jsou písmena reprezentující slova scanování, editace a archivace. Tedy kombinace tří speciálních činností, které v tomto spojení naplňují a řeší problematiku převodu papírové dokumentace a její digitální archivace. Iniciativa S.E.A. je aktivitou 4 hlavních firem působících v dané oblasti a nabízejících úplné řešení problematiky zpracování výkresů (CAD). Účastníky této strategické aktivity jsou firmy :
  • Contex – vedoucí firma v oblasti výroby velkoformátových scannerů
  • CalComp Technology – důležitý vývojář a výrobce grafických periferií a příslušenství
  • GTX – softwarový vývojář nástrojů pro zpracování rastru pomocí CAD prostředků
  • Cyco Software – softwarový vývojář EDM řešení
Strategickou alianci oznámily uvedené firmy už v červnu 1998. Za uplynulou dobu zaznamenala aktivita značný úspěch. Problematika převodu papírové dokumentace do digitální podoby a následná archivace se totiž vyznačují řadou souvislostí a problematik, které uživatel musí pochopit a vzít do úvahy, aby jeho investice přinesla očekávaný úspěch.

A právě uvedená S.E.A. aktivita odhlíží od běžné jednostranné obchodní prezentace. Místo toho je širokým informačním zdrojem, kde jsou prezentovány názory odborníků působících v dané oblasti. Uživatel tak dostává možnost seznámit se s danou problematikou v celé šíří nebo získat velmi podrobné informace v určitém segmentu, kde si není jist.

Podrobné informace o dané problematice naleznete na domovské stránce S.E.A.

www.sea-initiative.org nebo na stránce www.openarchive.com , kde je rovněž řada zajímavých informací ze stejné oblasti. Škoda jen, že podobné zdroje neexistují také v českém jazyce. Běžný český uživatel by měl jistě snazší orientace v tomto prostoru už tak plném mnoha nových pojmů.

Váš názor Další článek: Týden: čerstvé Celerony, další free operační systém…

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,