Microsoft | Prohlížeče | Edge

Komunita si žádala, Microsoft dodal. Otevřené stránky v Edgi zavřete dvojklikem

Zavírání otevřených stránek v prohlížeči může být komplexnější problematika, než si myslíte v tom smyslu, že těch cest existuje celá řada. Někteří si vystačí klikáním na křížek, klávesnicově založení lidé si radši zapamatují klávesovou zkratku Ctrl+W. Další cesty do prohlížečů přiváděly různé doplňky.

Patřilo k nim také zavření panelu dvojitým klepnutím levým tlačítkem myši. Právě tento způsob zavírání stránek Microsoft po dlouhých debatách přidává do základní výbavy Edge. Prozatím jej najdete jen v některých testovacích vydáních, specificky v Edgi Canary a Dev, kde aktuálně sídlí verze 104.

Jak poukázal účet Leopeva64-2, zavírání panelů dvojklikem patří k nejžádanějším funkcím ze strany komunity. Na seznamu zpětné vazby se nachází více než 90 týdnů, teď už je však širokému publiku na dosah ruky. Když to půjde dobře, přídavek se objeví ve stabilním Edgi už za pár týdnů.

msedge_2WVAlejQ65.png

Jen pozor, funkce je volitelná, takže ji v případě zájmu musíte aktivovat. Učiníte tak v Nastavení | Přístupnost | Snadnější používání Microsoft Edge. Dlouhodobě je v každém prohlížeči zavírání stránek umožněno také klepnutím prostředním tlačítkem myši na panel. Dvojité klepnutí může být užitečnější na touchpadech.

Zdroje: Edge Dev 104.0.1287.1 via Leopeva64-2 / Reddit | Microsoft Tech Community

Diskuze (18) Další článek: Xiaomi Book S vypadá jako Microsoft Surface. Tablet láká na dlouhou výdrž, Arm a nízkou cenu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,