Komunikační software zdarma?

Aplikace LAN SUITE 2003 od firmy Software 602 se na konci května objeví na trhu v nové freeware verzi. Stejně jako její předchůdce zajišťuje bezpečné e-mailové a faxové služby, integruje proxy server, firewall a antivir. Na jaké inovace se tedy můžete těšit v novém vydání?

Nová LAN SUITE 2003 přichází

LAN SUITE 2003 je komunikační server firmy Software602 určený pro operační systémy Microsoft Windows. Integruje služby moderní komunikace – elektronickou poštu (e-mail), sdílený přístup na Internet (proxy), publikaci informací (web), ochranu počítačové sítě (firewall), antivirovou kontrolu a síťový fax.

Nová LAN SUITE s označením 2003 je již třetí verzí stejnojmenné aplikace ve stylu „vše v jednom“.

Švýcarský nůž pro počítačovou síť

Výhody řešení „vše v jednom“ znají všichni majitelé švýcarských nožů; nepotřebují řadu různých nástrojů – stačí jim jeden univerzální nůž. Stejně tak LAN SUITE. Výhody začínají u zajištění poštovních služeb (příjem a odesílání e-mailů) a síťového faxování. Poštu i faxy mohou uživatelé spravovat libovolnými klientskými programy podporujícími protokol POP3 (např. Outlook Express), odkudkoli z Internetu prohlížečem (např. Internet Explorer) nebo pomocí mobilního telefonu (WAP).

Výčet součástí LAN SUITE pokračuje proxy a web serverem. S proxy získává uživatel jedno připojení k Internetu ze všech počítačů v lokální síti. Připojení může být realizováno libovolným způsobem od klasického modemu až po pevnou linku. Web server umožňuje prezentovat informace na Internetu nebo provozovat internetové aplikace, např. elektronický obchod. Bezpečnost komunikace zajišťuje SSL šifrování.

LAN SUITE 2003 – čím se pochlubí?

Společným znakem inovací verze 2003 je bezpečnost. Firewall je určen k ochraně počítačové sítě i serveru proti útokům a neoprávněným průnikům zvenčí. Konfigurace firewallu je díky přednastavení úrovní bezpečnosti snadná, pokročilí uživatelé mohou používat i vlastní nastavení.

Další novinkou je vestavěná antivirová kontrola příchozích zásilek založená na technologii BitDefender™ firmy SOFTWIN. Tato centrální antivirová kontrola je součástí verze LAN SUITE 2003 Antivirus Edition, která antivirový systém automaticky aktualizuje.

Licence tradičně zdarma?

Software602 i u nové verze LAN SUITE 2003 zachoval licenční politiku, která vychází vstříc zejména domácím uživatelům a malým firmám, a nabízí plnou verzi LAN SUITE 2003 (včetně firewallu) pro 3 uživatele zdarma. Tato verze však neobsahuje antivirovou kontrolu pošty. Stávající uživatelé verze LAN SUITE 2002 získají novou verzi LAN SUITE 2003 Antivirus Edition bezplatně, pokud budou mít k 30. 5. 2003 aktivovánu službu easySupport.

Školení o použití LAN SUITE 2003 probíhají po celé ČR zdarma! Přihlásit se můžete zde.

Další informace získáte zde; aplikaci si však můžete rovnou stáhnout.

Diskuze (5) Další článek: Přehrávač rozšířených MP3 souborů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,