Komerční podpora pro FreeBSD i u nás?

Diskuze čtenářů k článku

Martin Cerveny  |  20. 04. 2001 19:01

Nechtel bych to delat nejake velike flamewars, ale tak me napada, vcera jsem si cetl casopis Computer 15-16/99 (neakceptuji namitky, ze jsem ve skluzu)... a co nevidim...strana 63 - Operacni systemy pro PC-servery... rikam si hura, konecne ze by se nekdo pokusil relativne objektivne porovnat vsechny operacni systemy pro servery.. Ale ouha... Uz veta "Celkem jsou k dispozici tri zakladni systemy: MS WindowsNT, Novell Netware a Linux." je zvlastni... kam se podel zbytek? Autor Michal Opatril nic jineho nezna? Nebo jen o tomhle slysel na vysoke skole (ocekavam, ze takovou instituci vystudoval, ci studuje).
Takze pak me v tomto clanku zarazi podiveni se, ze je Linux znamejsi. Vzdyt Vy sami jste o FreeBSD snad napsali jediny clanek (berte to obrazne, ja to nepocital, ale procento clanku u Vas o FreeBSD v porovnani s clanky o Linuxu (a to nemluvim o MS) je maximalne 1 (rozumej 1 procento). Mozna, kdybyste si uvedomovali, ze neni jen Linux, mozna by pak bylo FreeBSD take znamejsi.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Cerveny  |  20. 04. 2001 19:01

a abych nezapomel Computer 7/00 strany 60-72... opet prehled operacnich systemu... tady jich sice uz znate vice nez tri , ale z Unixu, je tu opet jen Linux (za to v nekolika distribucich). Ale ani sebemensi veticka, ze existuji i dalsi unixy, ktere jsou take zadarmo. Eghm, to by v tom byl cert, aby nebyl Linux znamejsi
Jinak nemam nic prosti Linuxu (ac jedu vse na FreeBSD), ale samosebou sem mel take tu cest (asi rok jsem pouzival Linux).
Takze marne doufam v obrat, snad nekdy Computer neco napise o FreeBSD.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Jakub Chromy  |  20. 04. 2001 19:01

Napr. v Japonsku ma FreeBSD vetsi marketshare (inet servery), nez Linux :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Martin Cerveny  |  20. 04. 2001 19:01

to by me zajimalo za kolik tu budou FreeBSD prodavat... CDROM.COM ma CD za $39.95 + postovne a balne... ikdyz tedy ja si ho palim za cenu media ale originalni CDcko je v tomhle pripade proste originalni CDcko...
Nevi nekdo, jestli budou prodavat i originalni knihy k FreeBSD?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
MAňo F.  |  20. 04. 2001 19:01

Dosť dobre nechápem, prečo píšete články tak narýchlo, že si ich po sebe ani neprečítate. Mne bz nevadilo, keby nové Živě nebolo kompletne celé presne o 00:00. Ak to nestíhate skontrolovať, pokojne to tam môžete dať aj o 00:15, ale radšej správne. Snáď netreba vysvetľovať, že BSD nie je firma, ktorá ospevuje (desing) software z Berkeley, ale naopak - je to firma ktorá ho vytvára, či navrhuje (design). Fact kvalitný preklep:

Berkeley Software Desing

Čo ma ale na Computer Press, a.s. vytočilo totálne, to je ABSOLÚTNA IGNORANCIA mailov na zákaznícku podporu, či ako sa to tu volá. Ako na Vltave, tak na Živě. Na Živě mi nikto neodpovedal na otázku, prečo anotácie zasielané e-mailom chodia vo formáte nečitateľnom pre Netscape. Žeby predsa len spriahnutosť s Microsoftom? Ale nech s tým ide celé Živě do kelu. Outlook si nenainštalujem ani keby čo bolo. Radšej som zrušil zasielanie anotácií.

A na Vltave mi zase nikto nevysvetlil, prečo je dobierka v Čechách za dvacku a na Slovensko za 250 (!!!!!!!!!) Kč. To si naozaj myslíte, že niekto zo Slovenska Vám tam bude nakupovať? To si radšej kúpim u nás na www.dunaj.sk a výjde ma to podstatne lacnejšie ako s tou vašou úchvatnou 10% zľavou!!! To ma však ani tak neštve ako fakt, že mám výherný kupón na 300,- Kč nákup na Vltave a takto mi je takmer k ničomu, lebo ak nechcem nič priplácať, môžem si kúpiť iba knihu do 50,- Kč a taká tam tuším ani nie je. Ste tam v Brne už načisto rozum potratili, keď má byť poštovné 5x cena zasielaného materiálu? Prečo to jednoducho obyčajne nepošlete do Computer Pressu v Bratislave spolu so všetkými Computermi, Connect!-ami atď. ??? Snáď mi nechcete povedať, že práve takáto doprava + slovenská dobierka Vás vyjde na 250,- Kč ???????
Tie max. dva týždne spozdenia by mi vôbec nevadili (kebyže využijem ten výherný kupón a tudíž to mám celé zadarmo). Ale takto si môžete celý Váš geniálny výherný kupón niekam vopchať.

Momentálny prístup Vltavy k slovenským zákazníkom mi vskutku pripadá ako ABSOLÚTNY VRCHOL DEMENCIE.

Vyjadrite sa k tomu aj ostatní zo Slovenska, čo čítate Živě, prosím.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor