Koláče bez práce

Kanceláří dnes dominuje Microsoft Office. Toho si je plně vědoma i firma MetaCreations, která připravila pro všechny uživatele PowerPointu a Excelu velice zajímavý doplněk Office Advantage.
Jiří Chrustawczuk: kanceláří dnes dominuje Microsoft Office. Toho si je plně vědoma i firma MetaCreations, která připravila pro všechny uživatele PowerPointu a Excelu velice zajímavý doplněk Office Advantage.

Jde o jakýsi zásuvný modul spouštějící se uvnitř aplikace (PowerPoint, Excel). Slouží k vytvoření profesionálního vzhledu prezentací nebo grafů, a to velice snadným způsobem – jediným stisknutím tlačítka. Mezi základní prvky, které Office Advantage poskytuje, patří vyhlazený text a grafika, jemné rozmazání při vrhání stínů, vyspělejší plnění vzorem a další.

Výhoda pro kancelář
Office Advantage si zjistí konfiguraci součástí Office a provede vlastní instalaci. Nyní se v Excelu či PowerPointu objeví vlastní paleta nástrojů Advantage.

Způsob práce v Excelu je shodný s vytvářením standardního grafu. Rozdíl je však v grafickém vyjádření, to vám totiž Office Advantage poskytne v perfektní kvalitě hodně vzdálené od standardního grafu.

V základní nabídce je šest grafů – koláčů či sloupců mezi, kterými můžete přepínat podobu 2D a 3D zobrazení. Současně se zobrazením grafu se objeví ovládací prvky, obsahující navigaci pomocí tlačítek, tedy lupu, posun, rotaci grafu, dále je možná změna barev, průhlednosti, viditelnosti a změna perspektivy.

Opravdovou lahůdkou je pak pomocná rovina se soustředěním na vybraná data, s kterou lze libovolně manipulovat. Trojrozměrné grafy jsou graficky velmi povedené, měnit jdou samozřejmě všechny charakteristiky jako popis os, mřížka, barva, legenda a jiné.

Rozjeďte prezentaci v PowerPointu!
V PowerPointu se dají inovace rozdělit do dvou skupin na vylepšení v zobrazování (efektech) a ve zvuku. Zobrazovací efekty zahrnují všemožné nájezdy, efekty, rozpouštění, zoom a jiné, aplikovatelné na texty nebo obrázky.

Dalším zpestřením jsou výplně s nezvyklým ovládáním v podobě šestiúhelníků. Vytvořenou výplň je možné aplikovat na celou prezentaci v podobě stylu, přednastavené jsou např. Antartic, Windows, Blue Gradients, čímž prezentace získá jedinečný a profesionální vzhled.

V oblasti zvuku vám Office Advantage nabídne flexibilní nástroj pro přidání zvuku k prezentaci je možno přímo synchronizovat např. mluvené slovo s běžící prezentací. Samozřejmostí je také využití možností využití grafu, které jsou v Excelu.

lepší grafy v Office
MetaCreations Office Advantage
Zapůjčil: Quentin, Praha
Telefon: (02) 33 35 55 85
Cena: 5 440 Kč bez DPH
Parametry: Sada zásuvných modulů pro tvorbu prezentací v MS Office 97 a 2000. Office Advantage spustíte ve Windows 95, 98, 2000 nebo Windows NT 4.0 a musíte mít nainstalován Excel 97, 2000 a PowerPoint 97, 2000. Pokud ho budete spouštět pod Office 2000, určitě proveďte update verze 1.0 na verzi 1.0.5. Vyvarujete se tím nečekaných pádů celého programu, zvláště v PowerPointu. Office Advantage lze integrovat i do webového prohlížeče (stejně jako exportovat prezentaci v PowerPointu do HTML). Jeho začleněním se objeví přístup k navigačním a zobrazovacím nástrojům. K hardwarovým nárokům lze uvést, že čím více, tím lépe, zvláště u PowerPointu při efektním najíždění textů a obrázků poznáte, jak je výkonná vaše grafická karta. MetaCreations doporučuje minimálně Pentium 120, lépe však Pentium 200 a alespoň 32 MB RAM.
Diskuze (8) Další článek: Encarta 2000: vědomosti v novém hávu

Témata článku: , , , , , , , , , ,