Články z Computeru

Klid a efektivita. Recenze počítačového zdroje Fractal Ion+ 2 Platinum

Vysoká účinnost je tou nejlepší cestou, jak se vyvarovat vysokých ztrát, snížit intenzitu chlazení a tím dosáhnout opravdu minimální hlučnosti.

Plusy

  • Kompletně modulární kabeláž
  • 10 let záruky
  • Malá hloubka
  • Velmi tichý chod

Minusy

  • Až příliš vysoká cena
8,8
Hodnocení

Zdroj Fractal Ion+ 2 Platinum s maximálním výkonem 760 W je už druhou generací zdrojů od společnosti Fractal Design. Oproti první generaci, kterou stále seženete v obchodech přibližně o tisícovku levněji, jsem ovšem ani po dlouhém pátrání nenašel žádné zjevné rozdíly, tedy až na hmotnost, která činí 1,67 kg oproti původním 2,53 kg. Až pohled dovnitř ukázal u nové generace čistší a jednodušší vnitřní design, navíc nově ke zdroji dostanete i pouzdro na kabely.

52ba0232-a0f7-4ca4-87d1-a899ca99bb88

I do menších skříní

Zdroj má pochopitelně všechny kabely odpojitelné, takže si připojíte jen ty, které budete skutečně potřebovat, a ušetříte tím spoustu prostoru ve skříni. Obzvláště v kombinaci s hezky ohebnými plochými kabely, které se snadno skládají do sebe. Délky kabelů jsou u tohoto zdroje plně dostačující i při jeho osazení do větší skříně a také konektorů budete mít zajisté dostatek.

18e5760c-82f4-4165-9949-64f8fcd93cf9

Nechybí šestero 6+2pinových napájení pro grafické karty nebo dva 8pinové (jeden 4+4) konektory pro napájení moderních nenasytných procesorů. Na tomto zdroji je také velice sympatická jeho malá hloubka jen 150 cm, díky které se vejde i do menších skříní a nebude tak zabírat drahocenný prostor.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Nabíječky by měly být povinnou výbavou všech mobilních zařízení, říkají čtenáři Živě

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,