Klávesnice | Logitech

Klávesnice Logitech G915 TKL je stylovka pro hráče, nikoliv pro úředníky s Excelem

Devět měsíců po uvedení herní klávesnice G915 představil Logitech novinku G915 TKL. Nejde o vylepšený model, naopak byl trochu ochuzen. Zkratkou TKL (ten key less, o deset kláves méně) firma označuje klávesnice bez numerického bloku. Logitech G915 TKL je tak menší, lehčí a levnější. Jestli ale za úsporu stojí, si musí hráči rozhodnout sami. Plnotučný model stojí 6899 Kč, menší varianta 6499 Kč.

Novinka má zaoblené kovové tělo o rozměrech 368 × 150 × 22 mm a hmotnosti 810 gramů. Disponuje nízkoprofilovými klávesami s individuálním RGB podsvícením. Uživatelé si před nákupem mohou vybrat ze tří různých spínačů: lineárního, hmatového a klikacího.

Kromě klasických kláves má čtyři multimediální tlačítka a váleček pro regulaci hlasitosti. Specialitou je tlačítko pro spuštění herního režimu, při němž se deaktivuje klávesa Win plus některé další, které si uživatel navolí, aby jej nerozptylovaly.

Nastavit lze dvě úrovně podsvícení a tři profily maker. K počítači se připojí přes Bluetooth či přes dodávaný USB dongle s technologií Lightspeed, která má kratší dobu odezvy. Logitech G915 TKL na jedno nabití vydrží až 40 hodin (při 100% jasu), větší model sliboval jen 30 hodin. Dobíjí se pomocí 180cm kabelu, dnes už nepochopitelně s koncovkou microUSB.

Na české popisky bohužel zapomeňte, v géčkové řadě Logitech jde o čím dál větší vzácnost.

Diskuze (4) Další článek: Nenahraditelný Google: Mohou být telefony Huawei úspěšné i bez služeb Googlu?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,