KFC slaví úspěch: Produkty z falešného kuřecího masa se vyprodaly během pouhých 5 hodin

Aktualizace 29. 8. 2019:

Zájem obyvatel Atlanty o Beyond Fried Chicken dalece předčil očekávání. Veškerá křidélka a nugety z falešného kuřecího masa se vyprodaly během pouhých 5 hodin.

Před restaurací se vytvořila dlouhá fronta a nadšení zákazníci nyní sdílí na sociálních médiích fotografie a videa srocených lidí či produktů, které se jim podařilo ukořistit.

Podle Engadgetu se během úterý prodalo přibližně tolik Beyond Fried Chicken, kolik se obvykle prodá Popcorn Chicken za celý týden.

Zdá se tedy více než pravděpodobné, že „kuřecí“ kousky vyrobené z proteinu Beyond Meat se brzy objeví i v dalších severoamerických pobočkách KFC. A pokud kvůli nim Američané budou i nadále tak vyšilovat, jednoho dne by mohly být dostupné po celých Spojených státech.


Falešné kuře přichází

Jak jsme vás nedávno informovali, světoznámý výrobce sendvičů Subway se rozhodl svým severoamerickým zákazníkům nabídnout produkt zvaný Beyond Meatball Marinara, který obsahuje falešné maso. Nyní se k témuž kroku odhodlal i řetězec Kentucky Fried Chicken (KFC).

Výše jmenovaná společnost v pondělí oznámila, že hodlá začít prodávat nugety a vykostěná křidélka z proteinu Beyond Meat.

„KFC Beyond Fried Chicken je tak chutné, že pro naše zákazníky bude obtížné říct, že má rostlinný základ,“ uvedl šéf provozu KFC v USA Kevin Hochman v tiskové zprávě.

Křidélko za dolar a...

Beyond Fried Chicken by mělo být od dnešního dne dostupné v jedné restauraci v Atlantě, přičemž jeho cena se má podle dostupných informací pohybovat v průměru kolem 0,5 dolaru za nugetku a 1 dolaru za křidélko.

KFC následně vyhodnotí zpětnou vazbu zákazníků. Pokud bude dobrá, Beyond Fried Chicken se postupně začne objevovat i na jídelních lístcích dalších poboček.

Připomeňme, že popularita rostlinných alternativ masa v USA neustále stoupá. KFC je však údajně první tamější fastfoodovou sítí, která experimentuje s napodobeninou kuřete.

Diskuze (142) Další článek: Řítí se na Zemi asteroid? Na webu NASA zjistíte, jak je to doopravdy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,