Ke stažení: Zlaté programy zdarma

Velké popularitě se na GigaManii těší programy začínající slovem Gold! Před pár dny byl vypuštěn do světa další program nesoucí toto označení. Co vše nám produkty Gold! nabízejí?

Programy Gold! získaly svou popularitu u uživatelů zejména díky českému prostředí, jednoduchému a intuitivnímu ovládání, malým nárokům na hardware počítače a především ceně. Všechny produkty z dílny Josefa Fialy jsou zdarma. Je třeba je pouze aktivovat či registrovat. Jedná se spíše o formalitu, nicméně pokud nejste registrovaní, existuje zde nemalá prodleva při spouštění programů. Aktivaci provedete pomocí registrační aplikace nainstalované spolu s programem, kde pouze vyplníte za pomoci webové stránky autora jednoduché údaje.

Gold! EasyStart

Malý pomocník, který je vždy po ruce a okamžitě zapne požadovanou aplikaci, hru či film, spustí oblíbenou webovou stránku nebo prověří váš e-mail.V prvé řadě je třeba programu zadat údaje o jednotlivých položkách, které hodláte v budoucnu rychle spouštět. Vyplníte název, vyhledáte cestu pro spuštění programu, hry nebo třeba filmu, doplníte ilustračním obrázkem, dle libosti ohodnotíte či popíšete a nakonec necháte uložit.

easystart1.png 
Zatím ještě tabula rasa.

Dalším krokem je umístění položek na pozice. Do příslušné kolonky vypíšete název aplikace, číselně zvolíte, kam se má umístit (číslo sekce a pořadí položky) a stisknete tlačítko pro vložení. V této části lze také nastavit vzhled jednotlivých sekcí, položek a také základní vlastnosti celého programu – průhlednost okna, spouštění po startu Windows, zálohování vložených údajů.

easystart2.png 
Rychlý přístup k oblíbenému filmu.

Pro spuštění cíle pak slouží počáteční okno programu, v němž vyberete příslušnou sekci, zvolíte požadovanou položku, u níž se vám zobrazí zadané údaje a doprovodný obrázek, a kliknete na tlačítko pro spuštění. V tu chvíli se příkaz vykoná, aplikace spustí a Gold! EasyStart zavře. Pokud vám i tento systém připadá pomalý, zdlouhavý a těžkopádný, vyhovovat by vám mohl malý bratříček programu – STUP, který představuje kolonku, do níž vypíšete požadavek, který je po té splněn.

easystart3.png 
Vyplněním příkazu se provede.

stáhnout program Gold! EasyStart 8.0 (4,1 MB)


Gold! DriveSpace

Tento program slouží k získání informací o využití pevných disků i připojených USB flashdisků. Gold! DriveSpace vám dodá informace o celkové velikosti disků, využití a nevyužití jejich místa zobrazené graficky, číselně i percentuálně a o typu disku (NTFS, FAT). Program dovede takto kontrolovat až pět disků či diskových oddílů. Zjištěné údaje zaznamenává a rovněž je i porovná s posledním provedeným měřením a zvýrazní odchylku.

drivespace1.png 
Všechny disky pohromadě.

Program nastavíte jednoduše tak, že do vyhrazených kolonek vepíšete písmeno jednotek, které chcete zkontrolovat. Stejně prostě nastavíte i možnost záznamu jednotlivých měření, kdy necháte záznam buď provést, nebo jej zobrazíte, nebo jej poručíte smazat. Aby byl výčet dovedností kompletní, je nutné zmínit i funkci kontroly aktualizací programu. Více už od Gold! DriveSpace neočekávejte.

drivespace2.png 
Na počátku bylo písmeno.

stáhnout program Gold! DriveSpace 4.0 (4,0 MB)


Gold! TimeOff

Gold! TimeOff je tím nováčkem, o kterém byla v úvodu řeč. Jedná se o malý prográmek, který dovede v předem nastavený čas (s přesností na sekundy) provést odhlášení uživatele či vypnutí nebo restartování počítače. V jediném okně programu se vám zobrazuje aktuální čas, možnost nastavení plánu, výběr akce, kterou provede, a také průhlednost zobrazení okna programu.

timeoff1.png 
Připraveno ke startu.

Uživatelova veškerá aktivita spočívá pouze v tom, že vybere cílový čas, zvolí akci, kterou při jeho naplnění program provede a pak už jen klikne na tlačítko Aktivovat plán. Okno změní barvu na znamení toho, že vše proběhlo v pořádku, a pak už můžete program minimalizovat a nechat počítač svému osudu. Velkým plusem programu je, že při kontrolování plánu je zatížení procesoru jen do 0,05%. Nemusíte tak mít obavy o snížení výkonu počítače.

timeoff2.png 
Změna barvy po aktivaci.

stáhnout program Gold! TimeOff 5.0 (4,0 MB)


Gold! MyMemory

Posledním programem je malá utilitka sloužící pro psaní poznámek. Můžete psát šest různých barevně oddělených poznámek, formátovat text mnoha způsoby, vkládat datum i čas i několik základních symbolů. Poznámky nemusíte jakkoli ukládat, program si je pamatuje jak po svém zavření, tak po přepnutí do poznámky jiné. V balíčku s programem získáte i Gold! UpDater, který kontroluje aktualizaci všech Gold! programů.

mymemory.png 
Barevná písmenka, čas i symboly.

stáhnout program Gold! MyMemory 4.2 (4,3 MB)


fsc.jpg

Diskuze (7) Další článek: Nový GIMP 2.6.6: Stáhněte si nejnovější verzi grafického editoru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,