Ke stažení: Obnova ztracených či poškozených dat

Asi každému se stalo, že smazal něco, co nechtěl, nebo vlivem nejrůznějších okolností došlo k poškození cenných dat. Ne vždy to ale musí znamenat rozloučení s důležitými informacemi.

FreeUndelete

Smazali jste omylem důležitý soubor a pro jistotu jste jej vysypali i z koše? Pak je vaší jedinou šancí použít program vyhledávající odstraněné soubory. FreeUndelete je jedním z nich. Prohledá diskový oddíl a nabídne vám obnovení nalezených souborů nebo složek. Pracovat dokáže s formáty NTFS, FAT32 i FAT16. Jedná se o velice užitečného pomocníka, se kterým dovedou zacházet i méně zkušení uživatelé.

freeundelete.gif 
Stačí zvolit jednotku a už to skenuje.

Veškeré operace se po nainstalování a spuštění programu odehrávají pouze v jediném okně. Mějte na paměti, že aby byla obnova možná a účinná, musíte přestat vyvíjet jakoukoli činnost, která by pevný disk mohla zaměstnávat. Pak stačí jen zvolit diskovou jednotku a vybrat si z nalezených souborů a složek ty, které chcete obnovit. Program má také výhodu v tom, že pro nekomerční užití s ním můžete pracovat zcela zdarma.

freeundelete2.png 
Vybereme soubor a stiskneme Undelete.

stáhnout program FreeUndelete 2.1 (1,2 MB)


Smart Flash Recovery

Specialista na práci s úložnými zařízeními. Tak by se dal nazvat program Smart Flash Recovery od Smart PC Solutions. Ztracená či zničená data obnoví z USB flashdisků, paměťových karet digitálních fotoaparátů, multimediálních karet, bezpečnostních karet atd. Dokáže obnovit data prakticky jakéhokoli formátu včetně souborů MS Office, digitálních fotografií, mp3 či archivů zipů.

smart flash1.jpg smart flash2.jpg
Zvolení jednotky a pak prohlídka.

stáhnout program Smart Flash Recovery 4.2 (2,3 MB)


O&O FormatRecovery

Tento program už je mnohem těžší kalibr na obnovu ztracených dat. Zformátovali jste pevný disk a až posléze jste zjistili, že jste zapomněli zálohovat důležitá data? Potřebujete získat zpět soubory ze zformátovaného disku? Pak vyzkoušejte tento nástroj, který byl pro podobné účely vytvořen. Použitím speciálního algoritmu dokáže zachránit i data, která jsou značně fragmentovaná.

o&o.png 
Je libo obnovení celého disku?

Na rozdíl od podobných produktů téhož výrobce, dovede obnovit soubory s chybějící informací o složce, ve které byly umístěny. Vrátit data program dokáže z velké řady různých úložných zařízení – interních i externích disků, digitálních fotoaparátů, MP3 přehrávačů, USB flashdisků i paměťových karet atd. Nástroj se netají svým zaměřením na profesionály a tomu odpovídá i jeho cena odstupňovaná podle druhu licence od 80 do 427 eur.

stáhnout program O&O FormatRecovery 4.0.727 (5,6 MB)


OfficeFIX Office Data Recovery

I veledůležité dokumenty kancelářského balíku MS Office, které mohou rozhodnout o vašich studijních či pracovních úspěších, jsou schopny sem tam přijít k nějaké újmě. Věc je to samozřejmě nemilá, ale není třeba propadat panice. Můžete je zachránit touto užitečnou pomůckou. Pokud ovšem hodláte za ztracená či poškozená data pustit nějakou tu korunu.

officefix.gif 
Volba typu dokumentu pro opravu.

OfficeFIX je placeným programem, který je distribuován ve třech různě drahých verzích. V té nejobyčejnější můžete opravovat soubory Wordu, Excelu a Outlooku. V pokročilejší je Outlook nahrazen Accessem a v nejdražší verzi je možné obnovovat data ze všech čtyř programů. Krom balíčku je možné zakoupit i zvlášť produkty WordFIX, ExcelFIX, OutlookFIX a AccesFIX.

stáhnout program OfficeFIX Office Data Recovery 6.70 (15 MB)


Opera Password Recovery

Zapomněli jste hesla k e-mailovým účtům a webovým stránkám uložené v programu Opera? Tento program vám je pomůže opět získat. Nabízí automatický i manuální režim. Můžete s ním také nahlédnout do cookies, oblíbených, historie i dokončování URL. Zmíněné položky s programem můžete dále upravovat. Uložená hesla a další přístupové údaje lze exportovat do textového dokumentu, html či Excelu.

opera1.png opera2.png
Volba mezi automatikou a manuálem a nejedná se o auto.

stáhnout program Opera Password Recovery 5.2 (2,6 MB)


Floppy Zip Disk Rescue

Pro některé fanoušky počítačové historie diskety či zip mechaniky nejsou stále ještě mrtvé. Pokud si libujete v magnetickém praskání vašeho počítače a uchováváte některá data na disketách, jistě se vám stalo, že nemůžete přečíst některé soubory, zkuste použít tento záchranný program. Dovede získat poškozené soubory z disket, médií ZIP a podobných. Alespoň část dat se vám z poškozeného nosiče povede dostat a nemusíte tak s kletbou na rtech disketu hned vyhazovat.

floppy.png 
Vymáčkne z diskety maximum.

stáhnout program Floppy Zip Disk Rescue 1.0135 (449 kB)


fsc.jpg

Diskuze (10) Další článek: Nová kniha: Revit Architecture – praktická uživatelská příručka

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,