Ke stažení: Hromadné stahování z internetu

Internet je plný obrázků, grafiky, hudby, videí a samozřejmě i softwaru. Dostat větší množství položek do počítače může být běh na dlouho trať, nebo nemusí?

Offline Explorer

Program uživateli umožňuje stáhnutí kompletní webové stránky včetně struktury do počítače pro pozdější off-line prohlížení i editování. Kromě webu program zvládá stáhnout i FTP a v pokročilejší verzi Pro i HTTPS, RTSP, PNM a MMS. Můžete si rovněž i vybrat i jednotlivé druhy souborů, které chcete ze stránek stáhnout, nebo naopak stahovat nechcete – typicky obrázky, videa apod.

sshot-1.png sshot-2.png sshot-3.png
Zaměřit cíl a pak stahovat.
 

Offline Explorer je program nenáročný na ovládání či technické znalosti uživatele. Dokonce disponuje částečnou lokalizací do češtiny, která sice není na kdovíjak skvělé úrovni, ale začátečníkům orientaci v programu rozhodně ulehčí. Po instalaci vás přivítá průvodce, ve kterém zadáte adresu stahovaných stránek, dále pak počet úrovní, do kterých se má struktura stáhnout, a na závěr zadáte vyfiltrování dat, o která při stahování nestojíte.

sshot-4.png 
Průběh stahování.

Program po té začne automaticky stahovat z internetu vybraná data a vytvářet obraz webu v počítači. Ten si můžete prohlížet kdykoli, aniž byste byli připojeni k internetu. Offline Explorer obsahuje velké množství nastavení, které umožňuje detailní pohled na připojení k internetu, způsobu stahování i samotného prohlížení. Nechybí zde ani možnost použít externí webový prohlížeč. Dobře funguje i správce souborů, které se spolu s webem stáhly.

sshot-5.png 
Už můžeme prohlížet stránky off-line.

stáhnout program Offline Explorer 5.9.3283 Licence: shareware, 7,5 MB
Autor: MetaProducts Corporation
Web programu: www.metaproducts.com


PicDownloader

Tento program stahuje a následně spravuje obrázky a fotografie umístěné na webových stránkách. I zde vás na úvod přivítá průvodce, do kterého zadáte adresu cílové stránky. Po té nastavíte hodnoty, na jejichž základě bude program vybírat a stahovat obrázky. Kromě filtru formátu lze nastavit i mantinely velikosti grafiky. S těmito informacemi již program dále pracuje a na vaše znamení začne prohledávat web a stahovat.

sshot-6.png sshot-7.png
 Průvodcem je chlapík s více rukama a nohama.

Během samotného stahování lze obrázky prohlížet, editovat či mazat. Neočekávejte však od programu pokročilé techniky úpravy grafiky. Naleznete zde jen opravdu základní úkony. PicDownloader je použitelný opravdu jen na hromadné stahování. Na závěr je možné celý projekt uložit nebo zvolené obrázky přenést někam jinam.

sshot-8.png sshot-9.png
Stáhneme a přiblížíme.

stáhnout program PicDownloader 4.5 (1,7 MB)


RapidShare Manager

RapidShare Manager je správce pro hromadné stahování a ukládání souborů prostřednictvím služby Rapidshare.com. Nabízí velmi jednoduché ovládání a pokročilé funkce pro stahování souborů. V prostředí programu se snadno zorientujete, přestože prozatím není dostupné v češtině. K využití programu je nutné mít aktivní prémiový účet služby Rapidshare.

sshot-10.png 
Rapidně rychlé stahování.

Celý správce pak funguje velice jednoduše. Na úvod vyplníte přihlašovací údaje k prémiovému účtu na Rapidu. Seznam odkazů, z nichž chcete data stahovat, prostě překopírujete do manažeru a zadáte stahování. Nechybí zde klasická nastavení typu omezení rychlosti, počtu stahování apod. Kromě stahování lze díky RapidShare Manageru data na servery i uploadovat.

sshot-11.png 
Bez nastavení to nestahuje.

stáhnout program RapidShare Manager 2.0776 (3,1 MB)


WebGrab

WebGrab je minimalistický program, jehož hlavním cílem je prohledávání zadané webové adresy a vypisování všech odkazovaných souborů. Ty následně umožňuje hromadně stáhnout. Aby vše bylo přehlednější a pro uživatele efektivnější, umožňuje prográmek vyfiltrovat typy souborů, o které uživatel nestojí. Je tak například možné vyhledávat na webu odkazy pouze na videa, nebo třeba jen grafiku či software. Stačí už pak jen zadat cílovou složku a můžete vesele sosat.

sshot-12.png sshot-13.png
 Prostý, jednoduchý a funkční.

stáhnout program WebGrab 1.03 (323 kB)


DownThemAll!

DownThemAll! je užitečný doplněk pro webový prohlížeč Firefox, který umožňuje stahování více položek na jedno klepnutí. Snadno tak stáhnete všechny obrázky nebo odkazované soubory z webové stránky. Pomůcku vyvoláte z kontextové nabídky spuštěné pravým tlačítkem myši. Tato verze opravuje načítání souboru history.xml.

sshot-14.png 
Všechno stáhnem!

stáhnout program DownThemAll! 2.0 (569 kB)


NewsReactor

Tento program prochází příspěvky v diskusních skupinách a stahuje soubory, na které jsou v příspěvcích odkazy. Můžete jej tak využít k rychlému stahování nových souborů rozličného použití. Program nabízí intuitivní rozhraní, možnost filtrování, přírůstkové prohledávání, nastavení rychlosti stahování a jiné funkce.

sshot-15.png 
Zatím prázdné, přibude něco?

stáhnout program NewsReactor 1.0 20100224.16 (1,3 MB)


fsc.jpg

Diskuze (9) Další článek: Nový Mac Mini už příští měsíc

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,