Operační systémy | Windows 10 | May 2019 Update

Když nemáte počítač připravený na jarní aktualizaci, Microsoft vám ji nutit nebude. Ale upozorní, že nejste připraveni

Nejnovější květnová aktualizace Windows 10 je venku již měsíc, na některých strojích ale způsobuje menší problémy. Microsoft se ale poučil z minulosti a místo nucení aktualizace všem uživatelům informuje ty, jejichž počítač prozatím není kompatibilní.

V minulosti byl Microsoft často kritizován za to, že v momentě vydání nové velké aktualizace Windows 10, vypustil ji mezi uživatele k automatickému stažení a nainstalování. Nyní ale firma přehodnotila svůj přístup a půlroční aktualizace distribuuje postupně. Do budoucna se dokonce počítá s částečně dobrovolnou instalací, kdy půjde aktualizace oddálit až o 18 měsíců.

Pokud tak nyní máte počítač, který je z jakéhokoliv důvodu nekompatibilní právě s May 2019 Update, můžete získat upozornění v rámci Windows Update informující, že sice Microsoft novou verzi vydal, prozatím ale není dostupná pro váš počítač. Zpráva nenese žádné další podrobnosti co nekompatibilitu způsobuje, je ale pozitivní, že se firma tomuto problému věnuje – vždy je lepší upozornění, než zbytečná snaha o instalaci aktualizace, která by se ani nemusela podařit.

O novinkách ve Windows jsme si povídali v Týdnu Živě:

Zdroj: BetaNews

Diskuze (39) Další článek: Asus předvedl první monitor s podporou Display Stream Compression. Nová technologie vylepší obraz ve 4K

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,