Když na to nevidíte. Jak nastavit iPhone, abyste všechno pohodlně přečetli

Systém iOS má mnoho nástrojů, kterými může uživatelům s horším zrakem usnadnit používání telefonu. Začíná to prostým zvětšením prvků, ale k dispozici jsou i další vychytávky.

Nevím, zda s věkem přichází moudrost, ale určitě s ním odchází zrak. Spousta potíží se dá odstranit brýlemi. Systém iOS navíc umí jít v mnoha věcech naproti a jak obrýleným, tak i neobrýleným uživatelům zpříjemnit používání telefonu.

Prosté zvětšení

Když na něco člověk špatně vidí, stačí to zvětšit. Jednoduché, prosté a funkční. Vstupte do Nastavení – Zobrazení a jas a tady hledejte úplně dole Zobrazení.  1  Zde si vyberete mezi dvěma možnostmi: Standardní  2 Zvětšeno.  3  Jak už název napovídá, první volba je zpravidla aktivní v základu, nicméně při prvotním nastavováním iPhonu vám dá software na výběr.

image.png image.png

U volby Zvětšeno se prostě všechno zvětší: ikony, velikosti konverzací, notifikace atd. Počítejte s tím, že se mohou některé prvky prostředí vyskytovat jinde, že se třeba posunou atd. Nicméně funkčnost systému se nezmění. Navíc tuto změnu akceptují i mnohé aplikace třetích stran. Jedinou nevýhodou je nutnost telefon restartovat, aby se změna provedla korektně, což ale trvá jen několik sekund.

V pokračování pro předplatitele také najdete

Pomůže tučný text i větší písmo.

Když ani tohle nestačí, je tu Zpřístupnění.

Pohrát se dá s nastavením displeje i hlasovými funkcemi.

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Týden Živě: Předvedeme iOS 16 a mobil s night vision. Opravdu vidí i v naprosté tmě

Témata článku: , , , , , , , , , , ,