Testy | Notebooky | Hewlett Packard (HP)

Když chcete notebook a občas i tablet. Test konvertibilního notebooku HP Pavilion x360

Ani u domácího notebooku nemusí být vůbec k zahození mít možnost používat jej i jako tablet či zobrazovač. Zajímavou volbou může být nový Pavilion x360.

Plusy

  • Velmi dlouhá výdrž a tichý chod
  • Čtečka otisků
  • Špičková webkamera

Minusy

  • Vyšší hmotnost a tloušťka
  • Nemá integrovaný stylus
  • Nepřesné barvy na displeji
7,8
Hodnocení

Konvertibilní HP Pavilion x360 14 je malý a snadno přenosný notebook s bytelnou konstrukcí, takže se hodí i na každodenní přenášení. Na druhou stranu ale mohl být znatelně tenčí a lehčí, kdyby byl kov použit i na zadní stranu víka, a ne pouze na vrch základny a krytky pantů.

K vyšší hmotnosti přispívá i krycí sklo displeje. Značně tuhé dvojčinné panty způsobují, že při otevření do 180° je víko v jiné úrovni než základna a ta je pak víkem už od 45° otevření nadzvedávána. Máte tak klávesnici vyvýšenu a je dospod zajištěn lepší přísun studeného vzduchu.

2a1c253e-5f12-4c26-b99f-163c5910a0a5

Radost psát

Klávesnice se HP jako už tradičně vydařila. Má optimální stisk a akorát vysoký zdvih, takže se na ní dá psát velmi rychle a s absolutní jistotou stisku. Vešel se k ní i samostatný sloupec kláves Home/End a PgUp/Dn. Výtku mám jen k přítomnosti přehlásky nad Enterem a zpětného lomítka u šipek, obojí totiž může být zdrojem nepříjemných překlepů.

22575bb4-eb8b-45bc-b728-573d4153895a
Podsvit sice prosvítá i okolo kláves, zase je ale rovnoměrný a ve dvou úrovních jasu, takže může být i decentní

Podsvícení kláves je samozřejmě vítáno, ale počítejte s tím, že popisky na stříbrných klávesách při jeho aktivaci za světla prakticky zmizí. Naopak touchpadu typu clickpad s jediným tichým tlačítkem pod povrchem není co vytknout, pracuje se na něm pohodlně a bez problémů.

Pokračování článku patří k prémiovému obsahu pro předplatitele

Chci Premium a Živě.cz bez reklam Od 41 Kč měsíčně
Váš názor Další článek: Ukrajinští vojáci objevili pozůstatky smrtící ruské protiletecké střely. Vympel R-37 je opravdovým unikátem

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,