Kdy budou tablety běžnou pomůckou na českých školách?

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 102

Názory k článku

28. 12. 2015 22:41

Podle mě tak do pěti let, vždyt dneska už mají i ve školce interaktivní tabule, stačí se podívat sem na videa http://www.tabuledoskoly.cz... a je jasný, že to ty děcka musí bavit daleko víc, než jen poslouchat učitele, jak něco říká. Jde taky trochu o generační problém, protože starší učitelé (jsou samozřejmě i výjimky) s technikou mají problém. Můj syn, je mu 10 let tak by pořád něco dělal s tabletem, naučil se ho ovládat přirozeně, takže mu spíš přijde divny, když s tím někdo neumíů.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
26. 11. 2015 10:51

Proti tabletům ve školách určitě nejsem, ale nejsem jejich zastáncem už někdy v první třídě. Ať se ti děti první pořádně naučí psát a číst a pak ať dostanou na výuku tablet. Třeba dcera v září nastoupila do první třídy a tam mají akorát interaktivní tabuli kidzboard, která je fajn. Můžou na ni kreslit nebo psát jenom prstem nebo i perem, což na začátku děti nedělali a mají k tomu hodně výukových programů, takže dcera chodí ze školy nadšená, co zase dělali :) a mám za to, že mohou na tabuli pracovat dvě děti najednou. Ale i přes interaktivní tabule je nadšená z klasické psaní. Má hodně jedniček a paní učitelka jim slíbila, že budou moct začít psát perem, tak se nemůže dočkat :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 04. 2014 14:56

To je sice hezká myšlenka, ale hlavní problém vidím v software: kdo to vymyslí, kdo to naprogramuje a kdo to zaplatí? Taky se stačí podívat, jak to probíhá a dopadá se státními zakázkami na SW.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 04. 2014 08:59

Tablety do škol:
- 1. stupeň ABSOLUTNĚ NE!
- 2.stupeň - do některých hodin jako doplňková pomůcka
- SŠ - opět jen do některých hodin
- VŠ - plnohodnotnou klávesnici nějakým SW šudlátkem nenahradíš, takže ti co je mají je mají na hraní.Takže vlastně - tablety se do škol nevyplatí! Tablet je na konzumaci obsahu. Stokrát lepší jsou netbooky, notebooky. Na těch se dá aspoň něco tvořit. A s nástupem konvertibilních zařízení už bude rozdíl smazaný úplně a matlat po obrazovce bude možné na všem...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 04. 2014 14:56

Tablet je hodně spotřební věc – typicky bez možnosti vyměnit akumulátor či cokoli opravit. Cenově jsou ale použitelné tablety na úrovni notebooků. Časem asi cena spadne, protože tablet je z principu mnohem jednodušší zařízení (zejména mechanicky). Za druhé vývoj tabletů je nyní velmi rychlý, před rokem, dvěma byly tablety HW někde jinde, stejně tak software se výrazně mění. Do pár let starých zařízení novější software nejde často dám (alespoň ne dostatečně snadnou metodou). Prostě použitelnost tabletů je dneska poměrně krátká oproti PC, kde už se vývoj dosti ustálil a několikaleté PC často v pohodě na většinu činností bez problémů stačí. Školy nejsou tak bohaté, aby každé dva roky kupovaly nové tablety.Tablet je zařízení čistě na konzumaci obsahu, vytvářet obsah tam sice lze, ale velmi nepohodlně a obtížně. Prostě HW klávesnice je nenahraditelná. Škola by přitom neměla být jen o nějaké pasivní konzumaci.Tablet je mnohem méně univerzální zařízení než PC (notebook). Pro některý činnosti může být praktický, ale škody si těžko mohou dovolit mít notebooky i tablety.
Obecně si stejně myslím, že pokud se pořízení jakékoli techniky bude dělat stylem nějakých hromadných nákupů, dotací apod., tak většina zařízení bude ležet někde ve skříni a nikdo je nebude reálně používat nebo se budou používat naproste neefektivně. Jen malá část učitelů/učitelek bude schopná to efektivně používat, připravovat pro to nějaké interaktivní aplikace apod. Hotových aplikací bude tak málo, že to nebude stát skoro ani za to.Další otázka je, jak se budou chovat studenti k tabletům, notebookům apod., pokud nebudou jejich, ale školy. Stolní počítače jdou v tomto dosti odolné, ale takový tablet spadne na zem a je po něm (tedy ne vždy, ale často).Něco jiného je, když by si studenti nosili vlastní zařízení do školy a třeba si psali na tom poznámky. Psaní na klávesnici se jim v životě bude hodit, je to mnohem rychlejší, když si na to člověk zvykne, ... V případě, že něčemu nerozumí, tak si to hned najde na internetu atd.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 04. 2014 09:33

Pokud někoho zajímá Einstein Tablet+, je k mání i v Česku http://www.fourieredu.cz/cz/kategorie/12-merici-ro... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
29. 04. 2014 09:13

Můj názor jako studenta je takový, že tablet ve škole je skoro k ničemu. elektronické učebnice? dobrá kravina na 10" tabletu. Musíte neustále skrolovat, a to vás po chvíli přestane bavit, místo abyste vzali sešit a otevřeli si dvoustránku a čau. Do papírové podoby si můžu rychle dopsat různé věci apod. V tabletu si bez nějaké elektronické tužky ani neškrtnu (prstem to fakt v rychlosti nejde). Matematika, fyzika apod. - bez sešitu ani ránu. (jak už tady někdo psal tam by byly dobré max interaktivní věci). takže nám zbývaji takové ty "kecací" předměty jako literatura apod. Tam je to opravdu k užitku. můžu si rychle zapisovat a mám přehledné zápisky z hodiny. Ale učit se z tabletu? Zase je otrava se to učit z toho pidi displeje, kde se neustále posouvám, chci se vrátit zase posouvat... radši vytisknu, můžu si dělat různé tečky u věcí ke které jsou důležité, pěkně si to před sebe rozprostřít at mám přehled.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
29. 04. 2014 09:06

Asi tak 1,5 roku zpátky jsem si taky myslel, že tablety do škol jsou prima věc. Ale už si to nemyslím, leč jsem Programátor a technika je moje hoby.
Manželka je učitelka a do školy jim koupili z peněz EU asi 30 tabletů. Ředitelka si ten nápad chválila. Školu to skoro nic nestálo a bude tzv. cool. Bohužel po pár dnech se zjistilo, že 80% učitelů neumí tablet ani zapnout. Tak přišlo školení - bohužel se muselo udělat výběrko a školení přislo 4 měsíce po koupi tabletů. Po školení stále 50% učitelů neví jak tablet používat :). Ti zbylí se rozhodli zapojit tablet do výuky....a ejhle, nejsou aplikace...ty zdarma jsou skoro k ničemu a většina v angličtině, kterou 90% ze zmíněných 50% učitelů neovládá! Tak si na tabletech děti zahráli před hodinou Angry birds a vše je zase v zajetých kolejích. Ředitelka řekla, že na nákup aplikací nemá, že musí šetřit na plyn aby v zimě ve škole neumrzli. Nyní je tomu skoro 2 roky, co tablety ve škole mají a nikdo je nepoužívá.
To lepší investicí byla zmíněná interaktivní tabule, kterou využívají (aspoň moje manželka) skoro denně.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 04. 2014 22:50

Děkuji všem, kteří svými osvícenými názory způsobují, že naše děti stále nosí obrovské těžké tašky plné učebnic místo jednoho lehkého tabletu, sešitů a tužky (vlastní poznámky jsou nenahraditelné). Kolik těchto k novým technologiím uzavřených lidí se právě zde sejde v diskuzi mně opravdu hlava nebere.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Anonymizovaný  |  28. 04. 2014 21:18

Proboha vždyť se na těch tabletech nedá psát! Odezva je na takové věci ještě příšerná, nedávno o tom tady byl článek... Na nějaké matlání budiž, ale na kreslení je to hrůza děs, navíc když se s tím má dítě učit psát. Nápad je to sice dobrý, ale tablety nejsou pořád na tyhle činnosti použitelný.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
28. 04. 2014 21:03

Pánové a dámy, Vám nestačil proslavený INDOŠ?
Zde jedno z mnoha připomenutí.
http://www.lupa.cz/clanky/kostlivec-internet... ...
Nejsem proti, stejně se do výuky nějak nenásilně dostanou, pokud budou úspěšné jako kalkulačky v 70tých letech minulého století.
Naše školství má úplně jiné "prů_ery", které by mělo řešit.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
28. 04. 2014 20:54

Tablety na školách jsou za trest. Aspoň, co jsem viděl na jedné základce. Učitelka na matiku absolutně bez přípravy, nahraných pár příkladů na interaktivní tabuli. Dětem se akorát nahrají příklady do tabletů a hotovo, děti si nic samy nepíší. Jak si samy nic nepíší, nemají zažité základní výpočetní postupy ani to, jak si mohou pomoci (při krácení si přeškrtám, co jsem pokrátil, a podobně). Písemka následně sestává z tupého zaškrtání výsledků a, b, c, d. Postup nikoho nezajímá, máš špatně výsledek, nazdar. Měli byste vidět ty hromady nešťastných tváří. Takže za mě - dokud půjde dát dítě na školu, kde se učí stylem sešit, tužka, pravítko, moje dítě do slavné a moderní elektro školy nesmí.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 04. 2014 20:41

Rád bych přispěl taky troškou do mlýna. Pokud máte školu, která má např. 1000 studentů a každý si bude do školy nosit svého mobilního miláčka, pak značná část studentů bude chtít mít zpřístupněno místo pro dobíjení těchto zařízení a tady vidím menší problém. Jednak při takovémto počtu výrazně stoupne odběr elektrické energie ( a to se samozřejmě musí někde finančně projevit), pak je nezbytná elektro revize takového zařízení (ta znovu něco stojí). Ruku v ruce s tím musí být celá školní elektro síť dimenzována na zvýšený odběr a dobíjecí místa ( a zase jsme u peněz ). Školní wifi (dnes už by měla být standardem, ale mnohde dosud není) pro opravdu plnohodnotné pokrytí a schopnost připojení velkého množství zařízení v určitých místech při zachování rozumné rychlosti přístupu k internetu, to už je opravdu pálka. No a když se Vám povede tohle všechno ufinancovat (pokud kolegové ano, tak velmi závidím), tak zjistíte, že studenti si odskakují co chvíli na sociální sítě, pixwords, atd.. (vždycky se najde někdo koumaví) na tablety, které jste zakoupili vlastně nemáte obsah, učitelé jsou rozladění, protože studenti díky těmto zařízením podvádějí. Sám se snažím jako učitel a správce ICT začleňovat mobilní miláčky do výuky, ale po pravdě, chce to finance, proškolené a pro věc nadšené učitele, ale svůj díl odpovědnosti musí nést i studenti, kteří si sami často mohou za zbytečné zákazy a restrikce.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 04. 2014 19:31

Tablet ve škole (pokud to není Wacom či jiná podobná technologie umožňující relativně pohodlné psaní) je vhodný tak místo učebnice. Na zápisky se nehodí (kromě výše uvedené závorky). Učit se psát rukou je velmi důležité. Představa, že odvozování rovnic a podobně píšu ve wordu, je strašná. Už méně důležité je učit se psát psacím písmem. Nevidím v tom však žádný strašný problém. Pokud jsem se bez nějakých velkých obtíží naučil pro jedno písmeno celkem 4 znaky v latince a obdobně v azbuce, nebude to taková tragédie (ano, uznávám, že velký tvrdý a měkký znak neexistuje ). Na poznámky by byl perfektní náčrtník typu NoteSlate (doufám, že se to tak jmenovalo). Takže zavádět více počítače do vyučování? Ano, samozřejmě. Avšak různé senzory je možné připojit i k notebookům, kde navíc zpracovávání naměřených dat třeba v excelu bude mnohem pohodlnější, než na tabletu. U typicky psacích předmětů (Dějiny, Občanka apod.) je samozřejmé, že by si studenti směli psát zápisky na notebooku. A také bych do škol zavedl psání všemi deseti. Třeba nepovinně. Štve mě totiž, že jsem tu možnost neměl, a tak píšu pěti.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
28. 04. 2014 19:02

Tam velikost RAM u tabletů je zvláštní, ale spíš mi ve spojení s tou cenou přijde, že chtějí tablety s Windows. Každopádně bych rozhodně nevytýkal požadavky na 250 GB diskového prostoru. Na školních počítačích může být nahráno velké množství aplikací s nemalým množstvím dat. Jít do 128 GB SSD by mohlo být omezující, nehledě na jeho možnou výdrž, pokud by byl počítač denně v zápřahu a měl přesluhovat, přičemž to stále nevyřazuje počítače s hybridními disky.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
28. 04. 2014 18:38

Řešení není v tabletech, ale ve způsobu výuky. Dokud bude někdo dětem diktovat co se mají učit a chtít po nich výsledky z něčeho, co stanoví nějaký systém, budou to furt zapomínat. A co víc, nakonec to skončí stejně jako když jsem na školu chodil já. Budou se psát testy na počítači místo na papíru. Faktický rozdíl nula, ale podle ministerstva školství to bylo hrozně über moderní.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 04. 2014 17:39

Myslím že na dosti školách by to nebyl až zas tak cenový problém, ale polovina žáků by to měla stejně jen na hry a fb. U nás ve škole je asi jen 1/20 učitelů vůbec ochotný zavést elektronické zápisy. Asi polovina učitulů, ani neví jak se k počítači (v zamknutém stolu) dostat. Rodiče o tom ví, tak proč by investovali do něčeho co ve vzdělání dítěte nebude mít až zas takový rozdíl.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 04. 2014 17:10

Jediný možný tablet pro opravdové použití je ipad.
Za prvé, je to opravdu kus železa, relativně nerozbitný. Toto je prostě fakt. Chce si uvědomit, jak s ním budou děti zacházet ve škole. Sám mám doma děti (kolem deseti let) a ipad 2 žije už x let naprosto OK, bez škrábanců, prasklého displeje apod. Mohu porovnat s ostatními "kina" šunty kolem dvou tisíc.
Za druhé SW. Ne nadarmo je v USA Apple platforma nejpoužívanější ve školství vůbec již od doby Apple II.
Jde o to, že tam opravdu funguje správa účtů, SW je odladěný, není problémem zpětná kompatibilita x let.
A jinak jak jsem četl zde, tak jedna aplikace je pro pět či deset tabletů v jedné ceně, když je placená. Spousta jich je free.
U nás nasazení ipadu ve školství relativně odrazuje čeština, ale v případě, že děti neodradí část aplikací v angličtině, tak máte odladěných aplikací spoustu.
A to nemluvím o tom, že by naše univerzity také mohly využívat iTunesU, kdyby chtěly být alespoň trochu na světové úrovni. A vše je zdarma.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
PD
28. 04. 2014 16:44

Nákup tabletů pro školy je blbost. Zastarává rychleji než PC. Může se snadno rozbít. Dá se snadno ukrást. Je to určený pro pasivní konzumaci obsahu. Bez klávesnice a myši tam moc tvůrčí práce nenaděláte (Office, Autocad, programování, grafika...).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
28. 04. 2014 15:49

Je to ještě v plenkách. Ať se naučí pořádně na PC (třeba s dotykovou obrazovkou). Tablety jsou zatím pro školy móóc drahý spotřební materiál.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
28. 04. 2014 15:29

Ten problém "kdo to zaplatí" je z toho asi ten nejmenší.Největší problém vidím v životnosti tohoto řešení - kdo bude řešit až to buď děcko rozmlátí nebo to prostě po čase samo chcípne? Tohle totiž není klasickej consumer sektor, kde se teda jednou za dva roky vyplázne pár korun a koupí novej. Tady je to spíš "industry" jako když kupujete já nevím vysílačky pro armádu - musí to mít životnost tak 15+let, musí na to být dostupný náhradní díly po celou dobu a podobně. Jenže tohle je problém, když půl roku po koupi je už na trhu další model tabletu u kterýho se nedá vyměnit ani baterka. Naprosto reálně vidím jak po 3letech na celé škole tablety vydrží na baterku 15minut, u půlky něco nefunguje a teď co? Vypláznout dalších XX mega na nový? Tohle u nikoho neprojde.Další věcí taky je to, že by se nějak musely udělat interaktivní učebnice a podobně. A to udělá kdo? Na řadě škol se učí z učebnic z roku 1990 třeba v "salátovém vydání". Pochybuju že by se vůbec nějak prosadilo jen blbý nascanování klasických učebnic, aby tam aspoň něco bylo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
avatar
28. 04. 2014 15:29

Možná jsem radikální, ale já bych zakázal i kalkulačku natož telefon či tablet. Tužka, papír a hlava, to je cesta ke vzdělání.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
28. 04. 2014 15:24

Tablety do škol se mi zdály jako super nápad, až do té doby než je zavedli k nám na školu.
Teď tam totiž už půl roku máme 32 tabletů, ale reálně se nepoužívají, protože není k čemu.Bavil jsem se o tom s profesorem, který má částečně na starost právě tablety, a závěr z toho je takový, že tablety máme, ale nemáme co na nich rozumně rozběhnout. Freewarových učebnic nebo vyučovacích materiálů je velmi málo, nebo jsou jako trial - že funguje jen část nebo všechno, ale po omezenou dobu. Takže pro výuku nepoužitelné.
A ty placené? Jistě, existují, ale nejsou peníze na to je koupit. Byť by stála jedna aplikace stovku, tak to vynásobme 32 a rázem máme za jednu aplikaci 3200 kč! A to už je pro školu dost velká částka, protože takových aplikací by bylo potřeba více a výdaje by pak horentně narůstaly.Přitom tablety byly financované z dotací od EU, ale ta byla jen na tablety jako takové - na nějaký následující nutný nákup aplikací už si nikdo ani nevzpomněl, a přitom je to to nejpodstatnější.Proto když dneska vidím v televizi reportáž ze školy, která právě obdržela várku tabletů, a v ní ty dětičky do kamery říkají jak je to všechno super, tak na to koukám skrz prsty. Další problém vidím v tom, že mnoho učitelů není natolik otevřených, aby se učili s těmi "novými vymoženostmi", a proto ani tablety (a nejen ty - třeba i interaktivní tabule) nedokážou rozumně využít.Samozřejmě jsem pro, aby se na školách v čím dál větší míře používala elektronika místo běžných učebnic a sešitů - ale to by k tomu musely být podmínky a nesmělo by to vypadat tak, jak jsem popisoval výše.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
28. 04. 2014 14:13

Už aby to bylo, je naši ostudou, že v době IT, malé děti nosí štosy sešitů a učebnic. Nezřídka vídáme děti, kterak se s báglem těžším než ony samy, plahočí v předklonu směrem ke škole.
Na co je vlastně škola připravuje? Na život, nebo na práci v kamenolomech?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
28. 04. 2014 13:22

Příznivcům tabletů dětem doporučuji přečíst
http://www.novinky.cz/internet-a-pc/334703-deti... ...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
28. 04. 2014 13:05

Chromebook je do školy ideální. Nejde tam nic podělat, nulová údržba...
Doufám, že se brzo rozšíří i u nás.
Nedokážu si představit, něco pracovat na 10" tabletu. Nedej bože něco psát, nebo tvořit. A přídavná klávesnice je akorát zdroj dalších problémů.
Lenovo dělá odolné chromebooky čistě do škol. Sice dražší, ale s bohatší konektorovou výbavou a odolnější konstrukcí.http://www.google.com/intl/cs/chrome/education/... ... https://www.youtube.com/watch...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
28. 04. 2014 13:05

Jsem jednoznačně pro zavedení tabletů, na některé předměty, například fyzika, matematika, chemie nebo biologie jsou užitečné když si na nich mohou žáci prohlížet 3D modely různých mechanismů, molekulárních struktur a různých soustav v tělech živočichů, vidět je v pohybu, což se jinak demonstruje dosti těžko. Ale, bude zapotřebí konečně učitele náležitě proškolit, vždyť mnozí ještě dnes se musejí učit zacházet s interaktiními tabulemi sami, doma nebo ve volném čase, dát k dispozici náležitý software, zajistit podporu, dát tomu nějakou formu a ne utopit miliardy v projektu, který nebude nic jiného, než bublina, nafukovaná lobbisty a politiky, toužícími po pozornosti médií. Naskakuje mi husí kůže z pomyšlení, že tento projekt vzejde k životu stejně, jako nové normalizované písmo, nějaký pitomec se chopí bakalářské práce a její ryze teoretickou rovinu vezme jako faktický, realizovatelný nápad, který zavede do praxe. Já vím, v USA už tablety ve školách fungují, u nás je používají i některé soukromé školy ale pořád tady chybí někdo, kdo by vyvíjel specializovaný, funkční školní software. Obávám se, že to dopadne nákupem neznačkových, čínských tabletů za 1500 Kč, na které někdo sflikuje pár otřesně nefunkčních, neovladatelných aplikací, rozdá se to vybraným pražských školám, náležitě se to zmedializuje aby ministr školství vypadal jako vizionář, a skončí to fiaskem se ztrátou miliard korun, které skončí v něčí bezedné kapse. Ale kdoví, třeba jsem jenom špatný prorok a naopak se toho chopí někdo rozumný a schopný. Kdoví.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
28. 04. 2014 12:47

Rád bych dokoupil do školy tablety, ale kde mám záruku, že budou fungovat i po první roce provozu ? Dokud výrobci nesleví ze své nenažranosti a nepřestanou prodávat nový displej za cenu nového tabletu a ještě krátit záruční dobu na jeden rok, budou to jen další vyhozené peníze.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
28. 04. 2014 12:45

No nevím, Dnešní děti již mají problém s psaným textem. Budou-li mít místo sešitů tablety, bude to sice cool, ale člověka, který neumí psát rukou, a bez elektřiny je vyřízený do zaměstnání nepřijmu .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
28. 04. 2014 12:18

prozatim by stacilo, kdyby se na skolach pocitace a tablety povolily, bohuzel vetsina ucitelu se k temto zarizenim stavi podobne jako k mobilum a nedovoluje je mit behem hodiny a skola zas nedovoluje studentum si tuto elektroniku nabijet (moje osobni zkusenost)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (15)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor