Kdo miluje Microsoft Office?

Pokud jste narazili na web www.iloveoffice.cz a vrtalo vám hlavou, co má tento web za smysl, tak vám napovíme – je to u nás netradiční forma podpory zájmu o aplikaci OneNote, která patří do rodiny Microsoft Office 2003. Microsoft Office OneNote 2003, jak se přesně aplikace jmenuje, slouží k pořizování a správě poznámek. Ideální je používat ji na Tablet PC, ale když oželíte ručně psané poznámky, můžete ji využít i na libovolném notebooku či klasickém PC. OneNote se hodí pro různé poznámky z jednání nebo zápisy z porad, ale setkali jsme se i s tím, že v něm studenti píšou zápisy z přednášek, které si pak v OneNote nasdílejí.

Microsoft se evidentně rozhodl pro kombinaci známých tváří a soutěže. Na zmíněném webu si totiž nejprve ve flashové aplikaci můžete zkusit vybavovat Michaela Foreta nebo Evu Ujfaluši (představitelé z filmu Experti, který Microsoft sponzoroval) různými kusy oblečení či doplňky. O všechny tyto věci pak můžete soutěžit. K tomu ale potřebujete heslo, které získáte tak, že si stáhnete z webu soubor a ten otevřete právě v OneNote. A aby byl kruh uzavřen, z webu si také můžete stáhnout plně funkční, byť časově omezenou verzi OneNote 2003.

Web na podporu aplikace tolik nepřekvapí, ale co bychom asi od Microsoftu nečekali jsou humorné edice Microsoft Office. Na webu si tak můžete přečíst třeba o Manager Edition, která umí dělat jen optimistické grafy a generuje budgety na počkání, ve verzích pro šéfa, pro veřejnost, pro zaměstnance a přísně tajnou – reálnou – verzi pro vás. Nebo třeba Kids edition, která by se jistě hodila většině administrativních pracovnic – kdyby tedy ty edice skutečně existovaly.

Diskuze (24) Další článek: Windows na Macu oficiálně

Témata článku: , , , , , , ,